Postul Paştelui. 5 idei rapide pentru un mic dejun copios

Tartinele cu pastă de năut şi avocado constituie o alternativă sănătoasă şi hrănitoare pentru zilele în care nu vrei să mănânci de dulce.
Pentru ce să optezi dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă şi fără multă pâine atunci când nu vrei să mănânci de dulce?

Majoritatea persoanelor se simt confuze atunci când nu mai pot să consume la micul dejun ouă, lactate şi mezeluri, iar zilele de post pot să constituie o problemă. Însă, leguminoasele din care poţi să faci un pateu vegetal de casă, laptele vegetal şi brânza tofu pot să constituie alternative sănătoase, de post şi foarte săţioase.

Iată cinci idei pentru a avea un mic dejun de post care să-ţi ţină de foame:


1.
Toast cu pastă de năut şi avocado


Optează pentru două felii de pâine integrală, prăjită şi unsă cu hummus. Năutul conţine proteine, pâinea integrală asigură fibre şi carbohidraţi, iar câteva felii de avocado aduc exact grăsimile sănătoase de care are nevoie creierul şi inima să funcţioneze bine.


2. Cereale integrale cu lapte vegetal

Poţi să optezi pentru un terci din fulgi de ovăz fiert în apă pe care să-l combini cu diverse seminţe, nuci, fructe proaspete sau uscate.
Sau combini fulgii de ovăz cu seminţe de chia, seminţe de dovleac, stafide, goji şi torni puţin lapte vegetal peste ele, ornând totul cu câteva felii de fructe proaspete.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pis Dila pe 30 Mar 2016, 23:10
    cuviosul Mancarie

    Da cine v-a zis ca in Postul Mare se mananca copios?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod