Postul Paştelui: 10 alimente care-ţi taie pofta de mâncare

Restricţiile alimentare de post pot provoca uneori frustrări neplăcute, mai ales în timpul zilei, când foamea poate deveni un factor de stres ce acţionează în mod continuu. Încearcă 10 alimente care-ţi taie pofta de mâncare, ca să duci Postul Paştelui la bun sfârşit.

Restricţiile alimentare de post pot provoca uneori frustrări neplăcute, mai ales în timpul zilei, când foamea poate deveni un factor de stres ce acţionează în mod continuu. Încearcă 10 alimente care-ţi taie pofta de mâncare, ca să duci Postul Paştelui la bun sfârşit.
 

1. Apa

Un pahar de apă la momentul potrivit îţi poate stăvili pofta de mâncare. În cele mai multe cazuri, după 10 minute de când bei un pahar mare de apă, pofta de mâncare este fie redusă puternic fie dispare complet. Apa este cu adevărat eficace neacidulată şi la temperatura camerei.
 

 

2. Mere

Bogate în fibre, merele sunt mult mai eficace în potolirea foamei decât o pungă de snacks. Când foamea devine tot mai neplăcută, mănâncă un măr cât mai mare şi vei rezista cu succes până la următoarea masă de post.
 

 

3. Legume verzi

Legumele verzi cultivate pentru frunze sunt o altă soluţie bună pentru controlul poftei de mâncare în post. Salata, varza şi spanacul au un număr atât de redus de calorii încât pot fi mâncate până când pofta de mâncare a dispărut complet.

Amestecă-le într-o salată sau fierbe-le într-o supă de legume delicioasă.
 

 

4. Linte

Cu un conţinut ridicat de proteine de origine vegetală, lintea este un aliment săţios care îţi va tăia pofta de mâncare pentru câteva ore bune. Lintea conţine şi o cantitate semnificativă de fibre solubile, acid folic, fier şi magneziu, care îţi oferă substanţe nutritive necesare alături de reducerea poftei de mâncare.
 

 

5. Fulgi de ovăz

Ideali pentru micul dejun, fulgii de ovăz îţi asigură saţietate pentru o perioadă mai îndelungată decât alte alimente de post. Pot fi combinaţi cu miere, fructe şi diverse varietăţi de alune, în loc de tradiţionalul iaurt.
 

 

6. Usturoi

Unul dintre ingredientele active ale usturoiului, alicina, este responsabil pentru mirosul neplăcut şi beneficiile imunitare, dar are şi un efect important asupra sistemului nervos. Usturoiul trimite creierului semnalul că stomacul s-a umplut şi ajută la diminuarea semnificativă a poftei de mâncare.
 

 

7. Seminţe sau ulei de in

Uleiul de in, bogat în acizi graşi Omega-3, este recomandat pentru numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Seminţele de in, bogate şi ele în Omega-3, au un conţinut foarte ridicat de fibre, care contribuie la senzaţia de saţietate şi reglează glicemia.
 

 

8. Scorţişoară

Adăugată la orice desert de post, scorţişoara are o capacitate puternică de a controla glicemia şi nivelul de insulină din sânge. Mai mult, acest condiment contribuie şi la încetinirea digestiei, lucru ce va ţine foamea departe mai mult timp.
 

 

9. Târâţe

Cerealele integrale sunt una dintre cele mai importante de surse de fibre insolubile, datorită târâţelor. Le poţi adauga în meniul tău sub formă de pâine de târâţe sau le poţi mânca goale.

Cu un pahar de apă şi două linguri de târâţe poţi îndepărta pofta de mâncare pentru cel puţin o oră.
 

 

10. Ceai verde

Cu un conţinut ridicat de fitonutrienţi care contribuie la producţia hormonului colecistochinină, responsabil pentru senzaţia de saţietate, ceaiul verde este o armă puternică împotriva poftei de mâncare. O ceaşcă sau cană de ceai verde poate ţine pofta de mâncare sub control timp de 2 până la 4 ore.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lamifaren pe 28 Mar 2012, 15:28
    Algele marine brune LAMIFAREN taie pofta de mancare

    Algele marine Laminaria Angustata, prezente in Romania sub forma de gel LAMIFAREN, consumate dimineata si seara, cu 1/2 h inainte de masa, taie pofta de mancare si aduc organismului un aport important de nutrienti. Mai mult, crec imunitatea, scad colesterolul, glicemia, dau energie, regleaza metabolismul, contin iod organic benefic glandei tiroide. Mai multe detalii pe lamifaren.quantshop.ro.

    1
    1

  • victoria pe 13 Mar 2012, 12:32
    alimente care-ti taie foamea

    Articolul este foarte bun ca informatie pentru cei supraponderali. Trebuie sustinut continuu pentru educatia in a ne hrani cu alimente care sa ne ajute sa slabim, sa fim mai svelti, sanatosi, plini de viata.

    3
    2

  • mihaela pe 12 Mar 2012, 13:25
    minunat

    foarte bune informatii.ajuta!

    5
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod