Nu îți este niciodată foame dimineața? Iată 3 posibile motive la care nu te-ai fi gândit!

Nu îți este niciodată foame dimineața? Iată 3 posibile motive la care nu te-ai fi gândit!

Te trezești și ești deja gata pentru o nouă zi, fără să mănânci nimic? Nici măcar acel mic dejun îmbelșugat de pe Pinterest nu te tentează?
Cand vine vorba despre prima masa a zilei, oamenii se impart in trei tabere. In primul rand, sunt cei care adora sa savureze un sendvis cu avocado, oua posate sau un turnulet inalt cu pancakes si fructe proaspete. Apoi, sunt cei pe care nu ii deranjeaza un covrig sau o merdenea, plus cafeaua cea de toate zilele. Nu in ultimul rand, exista si cei care nu ii inteleg deloc pe cei descrisi anterior.

Daca ai raspuns cu „da” la cele doua intrebari de mai sus, probabil ca faci parte din a treia categorie.
E vorba despre persoane carora, pur si simplu, nu le este foame dimineata. Desi ai putea crede ca este o chestiune de preferinte sau obiceiuri, motivele pentru care nu iti este niciodata foame dimineata pot fi mai complexe decat crezi.

Iata cele mai frecvente 3 motive pentru care nu iti e foame dimineata:


1. Metabolismul tau este somnoros


Cand dormim, metabolismul nostru intra in „tura de noapte”, explica nutritionistul Michelle Blum. Este ca si cum ai apasa butonul de snooze.
„Organismul nostru functioneaza ca un semineu.
Atat timp cat pui lemn pe foc (in cazul nostru, mancare in stomac), el va functiona la maxima capacitate. Daca nu adaugi constant combustibil, atunci „focul” se va stinge sau va arde mocnit. Asta se intampla pe timpul noptii, cand oricum nu avem nevoie de atat de multa energie”, explica nutritionistul.

Cand te trezesti, metabolismul tau ar putea fi inca somnoros. Astfel, el nu va intelege din prima ca este timpul sa se trezeasca si sa inceapa ziua in forta. Drept urmare, nici tu nu vei simti senzatia de foame.

Totusi, expertii spun ca micul dejun consumat in primele cateva ore dupa ce te-ai trezit (indiferent daca ti-e foame sau nu) are un rol important.
El da un semnal organismului ca e momentul sa lucreze si iti ajuta metabolismul sa functioneze optim.

2. Ai mancat prea mult cu o seara inainte


Despre cina tarzie s-a crezut multa vreme ca ingrasa. Apoi, specialistii au intervenit si au explicat ca nu gustarile tarzii duc la cresterea in greutate, ci surplusul caloric total. Cu toate acestea, o masa copioasa inainte de somn vine la pachet cu un dezavantaj destul de mare. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod