Legume care pot provoca moartea consumatorilor

Auzim mereu lucruri bune despre legume. Acestea tind să aibă un conținut scăzut de grăsimi și calorii și conțin, de asemenea, fibre dietetice și vitamine.
Știi că este mai bine să mănânci o salată decât o porție de cartofi prăjiți. De asemenea, ai auzit că specialiștii recomandă să mănânci legume la fiecare masă importantă a zilei.

Cu toate acestea, nu toate legumele beneficiază de această reputație. Iată câteva legume care pot provoca moartea consumatorilor lor!

Care legume sunt periculoase și pot duce la moartea consumatorilor?


1. Dovleceii

Persoanele care cresc în propria grădină acești dovlecei populari în timpul verii ajung să aibă mai mulți decât și-au propus, împărțind astfel recolta cu prietenii și familia. În anul 2015, un cuplu german în vârstă a primit dovlecei de la vecini.

Ludwig și Inge au folosit dovleceii pentru a face o tocăniță, deși la prima degustare aceasta era destul de amară. Cuplul s-a îmbolnăvit în acea noapte, suferind din cauza unor simptome gastrointestinale severe. Fața lui Ludwig a căpătat o culoare gălbuie înainte de a merge la spital. Iar la spital, ambii au fost diagnosticați cu un caz sever de otrăvire. Acesta a fost cauzat de cucurbitacină, o substanță toxică care poate apărea la dovlecei, dovleci și pepeni. Gustul amar al tocăniței a reprezentat un indiciu conform căruia toxina era prezentă. Inge a mâncat mai puțină tocană și a reușit să revină, însă Ludwig a ingerat prea multă toxină, iar medicii nu au reușit să îl mai salveze.

2.
Ardeii chili


Bucătarul începător Andrew Lee din Edlington, Anglia, a murit după ce a mâncat o mare cantitate de ardei iute. În 2008, Lee l-a provocat pe fratele prietenei sale pentru a vedea cine ar putea să mănânce cel mai picant sos. Lee a preparat un sos de roșii, făcut cu ardei chili din grădina tatălui său. Lee ar fi trebuit să câștige concursul, deoarece a mâncat o farfurie întreagă din sosul făcut. Dar victoria sa a venit cu un cost. În acea noapte, Lee s-a plâns de un disconfort intens și de mâncărimi înainte de a adormi. În dimineața următoare, acesta a fost găsit pe podea, după ce suferise un atac de cord.
Paramedicii nu au putut să îl resusciteze. Lee trecuse recent de examenul său medical la locul de muncă, neavând probleme cu inima. Oamenii de știință suspectează faptul că Lee ar fi avut o reacție alergică bazată de mâncărimile din seara anterioară. Chiar dacă Lee ar fi mâncat chili înainte de această situație fără a prezenta efecte adverse, ingerarea unei cantități atât de mari ar fi declanșat o reacție alergică. Ardeii chili conțin capsaicină, un produs chimic activ, care are o serie de efecte toxice în doze mari și a deteriorat căptușeala stomacului în cazul animalelor. Daunele aduse mucoasei stomacului lui Lee i-ar fi expus fluxul sanguin direct la substanța chimică, provocând o reacție alergică.
Iar o reacție alergică severă poate duce la un șoc anafilactic, o stare extrem de periculoasă care necesită tratament imediat. Când este lăsat netratat, șocul anafilactic poate duce la complicații letale, inclusiv leziuni ale creierului și insuficiență cardiacă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod