Legume care pot provoca moartea consumatorilor



3. Spanacul

Spanacul este unul dintre super alimentele care au apărut cu mult înainte de goji sau varza kale să fie în lumina reflectoarelor. Cunoscut drept sursa mușchilor lui Popeye, spanacul a fost recomandat întotdeauna ca fiind o forță nutrițională. Însă spanacul este, de asemenea, vinovat pentru cel mai periculos focar al bolii alimentare în ceea ce privește legumele cu frunze. În 2006, un focar de E. coli a dus la apariția a aproape 200 de cazuri de boli confirmate în laborator, dintre care jumătate au ajuns în spital.

Treizeci și unu de oameni au dezvoltat insuficiență renală și cel puțin trei cazuri au avut ca rezultat moartea. Printre victime s-au numărat o femeie în vârstă din Wisconsin, un copil din Idaho și o femeie în vârstă din Nebraska. O femeie din Maryland a murit, de asemenea, după ce a consumat spanacul crud, dar nu au existat suficiente dovezi care să permită corelarea morții acesteia cu focarul. Sursa focarului a fost identificată cu spanacul proaspăt, așa că spanacul conservat nu a fost afectat.

4.
Castraveții


Salmonella este adesea asociată cu un consum de ouă crude și pui gătit insuficient. Dar această bacterie periculoasă nu se rezumă la produsele enumerate mai sus. Un focar de salmonella din 2015 regăsit în castraveți a infectat un total de 907 de persoane în 40 de state din Statele Unite. Peste 200 de persoane au fost spitalizate și patru cazuri de deces au fost atribuite focarului. Castravetele Slicer importat din Baja, Mexic, a fost identificat ca sursă a contaminării.
Castravetele a fost furnizat companiilor de comerț cu amănuntul și en-gros din 22 de state, ceea ce explică motivul pentru care focarul a fost atât de răspândit. Persoanele infectate cu salmonella dezvoltă de obicei febră, diaree și crampe abdominale la scurt timp după expunerea la bacterii. Simptomele durează între patru și șapte zile, dar cei mai mulți oameni se recuperează fără tratament. Însă în cazurile severe, infecția se poate răspândi din intestine în sânge. Aceste cazuri necesită spitalizare și tratament prompt cu antibiotice pentru a evita decesul.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod