Gustari sanatoase intre mese, pentru o silueta de invidiat!

O regula foarte importanta a alimentatiei corecte, dar care este adesea ignorata, spune ca trebuie sa mancam putin si des. Intre cele trei mese principale ale zilei trebuie sa se strecoare si cate doua "mese" intermediare, pe care le numim gustari.
O regula foarte importanta a alimentatiei corecte, dar care este adesea ignorata, spune ca trebuie sa mancam putin si des. Intre cele trei mese principale ale zilei trebuie sa se strecoare si cate doua "mese" intermediare, pe care le numim gustari.

Respectarea acestui principiu este esentiala daca iti doresti sa iti pastrezi o greutatea sau daca vrei sa slabesti. Micul dejun ar trebui sa fie cea mai consistenta masa a zilei, pentru a avea energie intreaga zi, dar si pentru ca pana seara sunt "arse" caloriile, ceea ce inseamna ca nu se vor depune sub forma de grasime.

Chiar daca gustarile dintre mese sunt benefice, conteaza ce si cat mananci, astfel incat gustarile sa nu se transforme in adevarate bombe calorice.


Multe persoane sunt obisnuite sa consume dulciuri intre mese. Chiar daca zaharul este o sursa de energie, consumat in exces poate fi considerat o adevarata otrava. In afara de asta, gustul dulce poate da dependenta. "Dependenta de gustul dulce se poate trata brusc sau treptat. Ori taiem raul de la radacina, ori reducem treptat consumul, astfel incat in 1 - 6 luni sa scapam de dependenta", declara Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Iata ce este recomandat sa mananci pentru a avea energie intreaga zi, dar fara sa iti pui silueta in pericol, potrivit mayoclinic.com:

Gustarile pe baza de cereale integrale


Cerealele integrale sunt bogate in fibre si carbohidrati, ceea ce iti ofera o energie eliberata treptat. Spre deosebire de alimentele dulci, precum batoanele de ciocolata, batoanele energizante, dulciurile fainoase etc., care iti ofera energie pentru o perioada scurta de timp si care au si un numar foarte mare de calorii, gustarile pe baza de cereale integrale iti ofera satietate si elibereaza treptat energia.


Alege biscuitii dietetici si batoanele pe baza de cereale integrale sau chiar iaurturi, partial degresate, in care sa pui cerealele.

Fructe si legume


La fel ca si cerealele integrale, fructele si legumele contin fibre, dar si numeroase vitamine si minerale care iti completeaza necesarul zilnic de nutrienti. Fructele iti potolesc pofta de dulce si scapi in acest mod de tentatia prajiturilor si a altor produse cu un continut ridicat de zahar.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 22 Iul 2011, 17:01
    superslimul o mare tampenie

    Daca vrei sa slabesti mananca cat trebuie si cand trebuie,lasa toate curele si pastilele minune pentru slabit cate iti fac mai mult rau,iti deregleaza organismul si mananca sanatos si binenteles nu manca in disperare maxima dulciuri,paine! Multa,multa miscare si o sa slabesti cu siguranta! Daca ai sa mananci mult,prost si fara rost iar dupa te intinzi in pat si stai normal ca te faci de 100kg.

    0
    0

  • Ioana pe 17 Iul 2011, 22:45
    slabire

    NU sunt de acord cu cerealele integrale, a fost dovedit ca ingrasa, se depune o grasime de care se scapa foarte greu. Parerea mea e ca pastilele sunt niste porcarii. Cel mai bine e sa mananci vegetarian(peste ocazional) , sa ai o rutina de exercitiu zilnica si sa bei multa apa, 2 litri minim. E simplu, traitul sanatos nu-i rocket science, tot se fac dezbateri pe net, lumea cumpara pastile in prostie. Grozava formula Victoria, pacat ca jumatate din comentariu e ininteligibil :))

    0
    0

  • SUPER SLIMm pe 19 Feb 2011, 23:32
    super slim minciuna

    minciuna cu super slim eu le iau din decembrie si sintem iata in februarie si nimic nu santimplat afar de slabit organismu si accelerand inima ,asa ca nu mai incercati si voi , cea mai eficienta metoda de slabit este sa controlati ce mancati si sa faceti ceva sport . succes

    4
    0

  • ana pe 5 Feb 2011, 08:28
    silueta de invidiat!

    In loc sa pierdeti timpul cautind formule de slabit si citind toate "prostiile", mai bine cercetati-va propriul organism, dar mai cu seama, incercati sa-l intelegeti ce asteapta el de la voi. Evident, laptele, cerealele si restul sint alimente benefice pentru toata lumea, insa cum poti sa te echivalezi, sa te pui pe acelasi cintar cu toata lumea. Eu, bunaoara, nu pot degera ceea ce altii degera cu usurinta si invers. Multe lupte am dus cu mine insusi, dar pina la urma am inteles ca trebuie sa-mi educ organismul la ceea ce-mi face bine, de exemplu, un scaun pe zi sau sa nu maninc pe timp de noapte, sa zicem, dupa ora 19:00/20:00. Am inteles ca e bine sa stiu multe si de toate, dar, imaginati-va ce s-ar intimpla cu organismul tau, daca l-ai supune experimentului atit de variat, atit de efectiv pentru cineva, nu si pentru tine.Invata sa te respecti si sa tii la tine...

    2
    1

  • lucia pe 6 Ian 2011, 17:20
    pacaleala

    victoria asta a vrut sa va dovedeasca cat de naive sunteti, lasati "vrajelile" si autosugestiile si mancati mai putin, adica introduceti mai putine alimente pe orificiul bucal, pe cat de simplu e pe atat de greu de infaptuit, se pare, dar asta nu inseamna ca ajungeti sa credeti in formule magice, Doamne fereste de prostia omeneasca.

    1
    0

  • cicus pe 26 Iun 2010, 12:23
    mentinere

    As vrea sa spun si eu cateva cuvinte....Persoanele care spun ca"eu ma ingras si de la apa" , ar face bine sa taca si sa puna lacat pe gura (sau camara, frigider,cun vor ele).In curand voi implini 50 de ani,siam doar 3-4kg in plus fata de acum 30 ani (deci la 20 de ani), si am si 2 copii.Dar cand am observat (cu trecerea anilor) ca incep sa pun kg binenteles ca am redus portiile si am inceput sa fac mai multa miscare

    2
    1

  • RODICAVG pe 1 Mai 2010, 10:42
    pentru Victoria

    Victoria,poti sa repeti te rog formula de slabit prin metoda autosugestie.

    4
    1

  • scumpikkk pe 9 Dec 2009, 21:06
    victoria

    as avea o rugaminte...ai putea sa scri dinou parerea ta....pt ca nu am inteles nimic....ceva greseli de ortografie...

    1
    0

  • scumpikkk pe 9 Dec 2009, 21:04
    silueta

    eu cred ca e o prostie sa iei pastile pt slabit...da, poate chiar te ajuta sa elimini cateva kg dar o sa-ti strici in primul rand organismul....si al doilea rand..daca nu o sa le iei permanent o sa te ingrasi dublu....deci mai bine ai avea grija ce mananci...adica nu prajeli..dulciuri....etc si putina miscare,,,parerea mea...

    2
    0

  • madalina pe 9 Dec 2009, 20:53
    slabire

    cum poti slabi doar cu fructe, legume si cereale?

    6
    2

  • licoare pe 21 Iul 2009, 19:58
    slabire

    ar fi atat de simplu si usor sa slabim doar cu autosugestia.........

    2
    1

  • VICTORIA pe 5 Iul 2009, 20:45
    SLABITI CU AJUTORUL AUTOSUGESTIEI

    GREUTATEA ORGANISMULUI MEU S A STABILIZAT LA CITE KG VRETI

    7
    1

  • victoria pe 5 Iul 2009, 20:40
    SLABITI CU AJUTORUL AUTOSUGESTIEI

    da vreti sa slabiti aveti incredere si sp formula : greutatea organismului meu s a stanu o sa smai aveti pofta de mincare bilizat la x kg , va fixati greutatea la care vretti ,nu o sa mai aveti pofta de mincare ,dar important e sa credeti ca ni se va intimpla sa slabiti succes

    5
    5

  • anee pe 30 Iun 2009, 15:05
    silueta

    nu poti sa slabesti cu pastile de slabit...............nu faci decat sa-l strici......medicamentele se iau atunci cand te doare ceva..nu ca sa slabesti..........sunt inpotriva lor.....fa frate exerciti si tine o dieta dar nu lua pastile.........

    5
    0

  • superslimnew pe 27 Mai 2009, 20:20
    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod