Gustari care iti dau energie

Fructele proaspete


Sunt pline de vitamina C, antioxidanti si fibre, de aceea, fructele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Contin vitamine, minerale si  carbohidrati, o combinatie care iti ofera rapid energie. Alege orice tip de fructe vrei, de la banane, mere, pere, portocale, prune etc. Le poti lua cu tine oriunde. Daca vrei sa inlocuiesti iaurturile cu fructe din comert, care sunt adesea pline de alte substante mai putin benefice, adauga cateva fructe de padure intr-un iaurt.

Avocado


Este un aliment minune. Il poti consuma intr-o gama variata de combinatii, cu branza, in salate sau pasta, ca pe un pate.
Intinde pe o felie de paine integrala putina pasta de avocado, adauga deasupra o feliuta de branza si ai obtinut o gustare energizanta si sanatoasa. Daca nu ai incercat pana acum avocado, este momentul sa o faci.

Limonada


Desi se incadreaza mai putin in categoria "gustari", nu putem omite limonada din aceasta lista. Cand nivelul de energie iti scade rapid, in special intre doua mese, pofta de dulce devine tot mai puternica. Din aceasta cauza numeroase persoane au prostul obicei de a-si cumpara sucuri dulci din comert.
Daca ai intotdeauna la tine o sticluta de limonada indulcita cu putina miere, impusti mai multi iepuri cu un singur foc: consumi suficiente lichide zilnic, iti asiguri necesarul de vitamina C si iti potolesti pofta de dulce.

Ceaiul verde


Din aceeasi categorie ca si limonada face parte si ceaiul verde. Pentru ca cei mai multi dintre noi dau fuga sa ia o cafea cand simt ca isi cam pierd puterile, este necesar sa gasim un inlocuitor pentru aceasta bautura de care abuzam adesea. Acest inlocuitor este ceaiul verde.
Este la fel de energizant precum o cafea, avand in plus si cateva beneficii importante. Ceaiul verde contine antioxidanti foarte puternici, care ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ncl pe 15 Sep 2009, 17:08
    reclama interzisa

    SUZANA, la urmatorul comentariu - reclama iti va fi blocat ipul

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod