Dr. Oz: Cum să prepari un mic dejun cu grăsimi sănătoase pentru inimă

Un sandviş făcut din pâine integrală cu somon afumat sau avocado asigură un aport însemnat de acizi omega-3. Descoperă şi alte reţete!
Grăsimile sunt bune pentru creier, inimă şi piele, însă este important să le alegi pe cele sănătoase. La micul dejun este foarte potrivit să incluzi cât mai multe grăsimi bune, deoarece ele conferă saţietate şi te ajută să împiedici foamea până la masa de prânz.

Aceste grăsimi bune le găseşti în uleiurile vegetale nerafinate, nuci, seminţe, avocado şi peşte. Ele joacă un rol important pentru sănătatea creierului, cresc nivelul de energie şi întăresc sistemul imunitar, favorizând o absorbţie mai bună a vitaminelor A, D, E şi K.


Potrivit celebrului Dr. Oz, la micul dejun trebuie să facem alegeri sănătoase şi să fie bogat în grăsimi bune pentru a începe ziua cu multă energie. Iată câteva idei pentru un mic dejun sănătos şi bogat în grăsimi bune:

1. Clătite americane (pancakes) cu nuci şi fructe de pădure

Dacă eşti adepta unui mic dejun dulce este de preferat să optezi pentru vestitele clătite americane, însă într-o variantă mai sănătoasă. În primul rând, înlocuieşte făina albă rafinată cu cea integrală şi adaugă în aluat nuci prăjite uşor la cuptor sau într-o tigaie fără ulei.
Nucile au un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase, precum şi vitamine şi minerale esenţiale.


2. Pâine integrală cu somon afumat

Somonul afumat conţine grăsimi sănătoase omega-3 şi poate să fie combinat cu o mulţime de ingrediente pentru a obţine un mic dejun sănătos. Optează pentru pâinea integrală, avocado în loc de unt sau cremă de brânză, mărar proaspăt şi alte legume/verdeţuri preferate.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Voicu pe 29 Mai 2015, 05:23
    micul dejun

    la ce venituri au mamaligiki,se bulucesc sa cumpere somon afumat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod