Dr. Oz: 5 soluţii practice ca să nu mai suferi din cauza hemoroizilor

Măreşte treptat cantitatea de fibre pe care o consumi zilnic, deoarece constipaţia este una dintre cele mai frecvente cauze ale acestei probleme.
Vasele de sânge care vascularizează canalul anal se pot dilata din cauza unor factori precum: constipaţia, statul pe scaun pe perioade foarte lungi, sarcina, sedentarismul, obezitatea sau alimentaţia incorectă. Aceste dilataţiile venoase se numesc hemoroizi, sunt situaţi în zona inferioară a rectului şi anusului şi sunt de două feluri, interni şi externi.

Ca să reduci disconfortul cauzat de această problemă frecvent întâlnită, celebrul Dr. Oz ne spune care sunt cele mai bune soluţii la care poţi să apelezi:


1. Măreşte cantitatea de fibre consumată!


Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei hemoroizilor este constipaţia. Dacă eşti constipată, materiile fecale trec cu greutate prin canalul anal, cauzând iritaţii şi durere.

Pentru a te asigura că sistemul tău digestiv funcţionează bine trebuie să ai mare grijă la alimentele pe care le consumi. Potrivit specialistului, un consum ridicat de fibre care se regăsesc în fructe, legume, cerealele integrale este cel mai bun lucru pe care îl poţi face ca să nu mai fi constipată. Adaugă treptat în alimentaţia ta câte un fruct sau legumă în stare crudă, iar dimineaţa poţi să consumi un terci de ovăz. Aceste mici schimbări te vor ajuta să ai un tranzit intestinal bun.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod