dieta

Dieta mediteraneană menține creierul tânăr

creier
Cercetătorii au demonstrat că dieta mediteraneană previne îmbătrânirea creierului


"Pe măsură ce îmbătrânim, creierul se micșorează și pierdem celule nervoase, ceea ce poate afecta învățarea și memoria"
, susține autoarea cercetării, Michelle Luciano, din cadrul Universității Edinburgh din Scoția. "Acest studiu aduce dovada că dieta mediteraneană are un impact pozitiv asupra sănătății creierului", arată aceasta în lucrare.

Cercetătorii menționează că în urma studiului nu s-a observat nici o relație între volumul materiei cenușii sau a grosimii cortexului cerebral și dieta mediteraneană.


De asemenea, oamenii de știință nu au identificat schimbări asupra creierului determinate de consumul de pește și de alte tipuri de carne, lucru ce contrazice studiile precedente.

Michelle Luciano a notat că în cadrul cercetărilor anterioare s-au luat în calcul măsurătorile efectuate asupra creierului numai la un anumit moment, în timp ce studiul său a urmărit subiecții o perioadă mai lungă. "În cercetarea noastră, obiceiurile alimentare au fost luate în calcul înainte de măsurarea volumului creierului, ceea ce subliniază faptul că dieta poate oferi creierului o protecție pe termen lung", susține Luciano care precizează însă că este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste rezultate.



Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod