Pofta de dulce

5 obiceiuri care-ţi taie pofta de dulce

Ai mâncat mult prea multe prăjituri în ultima perioadă? Simţi că nu-ţi mai poţi controla pofta de dulce? Câteva obiceiuri zilnice te pot ajuta să scapi de pofta de dulce!
Nu degeaba au concluzionat numeroşi specialişti că zahărul creează dependenţă, deci este perfect valabilă teoria conform căreia cu cât consumi mai multe dulciuri cu atât îţi vei întreţine pofta de dulce. Pe lângă efectele nocive asupra inimii s-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului. Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică prof.
dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea sa "Nu hrăni cancerul!"

Iată 5 obiceiuri zilnice care-ţi taie pofta de dulce:


1. Consumă mai multe proteine

De foarte multe ori când simţi că pofteşti la ceva dulce este foarte posibil ca organismul tău să aibă nevoie de proteine. Încearcă să consumi un pumn de nuci crude, un ou, unt de arahide cu o banană, brânză de vaci cu ardei atunci când simţi ai poftă de dulce.


2. Nu ţine dulciurile în casă

Atunci când ai o mulţime de dulciuri depozitate în casă, tentaţia este mult mai mare şi îţi va fi foarte greu să rezişti ispitei de a mânca dulciuri rafinate. Este mai bine să ai fructe proaspete, ciocolată neagră cu peste 75% cacao sau să-ţi faci un smoothie hrănitor atunci când te păleşte pofta de dulce.
Dacă vei avea pe birou dulciuri cu siguranţă că îţi va fi mult mai greu să te abţii de la dulce.


3. Mănâncă puţin şi des

Astfel vei împiedica apariţia poftelor şi a senzaţia de foame intensă când ne este foarte greu să facem alegeri alimentare sănătoase. Cel mai prost obicei este acela de a sări peste o masă principală, deoarece tocmai acest lucru îţi poate intensifica pofta de dulce. Respectă cele trei mese principale zilnice şi cu o gustare sănătoasă între ele, eliminând astfel riscul de a pofti mereu la ceva dulce.


4. Evită îndulcitorii artificiali

Zaharina şi aspartamul care se regăsesc în băuturile carbogazoase şi multe dulciuri nu fac altceva decât să întreţină pofta de dulce. În plus, aceşti îndulcitori artificiali s-au dovedit a fi periculoşi pentru sănătate, multe studii asociindu-i cu un risc crescut de a face cancer.


5. Renunţă la zahăr timp de 3 zile

Reţine că potrivit specialiştilor, primele 3 zile în care elimini zahărul rafinat sunt mai dificile. Însă, se pare că după aceea pofta de dulce nu mai este atât de intensă dacă ai un regim alimentar echilibrat.
Dacă reuşeşti să elimini total zahărul din alimentaţie în aceste trei zile, îi oferi corpului timpul necesar pentru a regla nivelul insulinei. Abia atunci vei reuşi să consumi dulciuri doar în cantităţi mici, fără să faci excese şi pofta de dulce nu va fi la fel de mare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod