Dietă: 5 alimente pe care nutriţioniştii nu le-ar mânca niciodată

Mezelurile conţin nitraţi, iar aceste substanţe au fost asociate cu un risc crescut de a dezvolta cancer. Descoperă ce altceva mai conţine lista neagră!
Avocado, meiul sau migdalele sunt câteva dintre alimentele care ne-au captat atenţie din momentul în care au început să fie promovate ca fiind ingrediente sănătoase pe care ar trebui să le avem în dietă. Ne gândim că odată ce nutriţioniştii le recomandă ştiu ei ce efect au asupra corpului nostru şi că ei fac numai alegeri sănătoase.

Pe de altă parte există şi categoria de alimente interzise de care nutriţioniştii responsabili nu s-ar atinge nici în ruptul capului. Iată care sunt aceste alimente pe care ei nu le-ar consuma şi ar fi bine să le excluzi şi tu din dietă:


1. Mezelurile


Aceste produse industriale sunt preparate din carne care conţine hormoni şi antibiotice. Dacă mai adaugi la socoteală şi aditivii care sunt adăugaţi pentru a obţine produsul final atunci cu siguranţă că niciun nutriţionist responsabil nu le-ar consuma. "Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer", avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru, citat de site-ul byrdie.com.


2. Sucurile carbogazoase


Indiferent că sunt light sau cu zero zahăr este de preferat să nu bei sucuri în fiecare zi. Dacă se întâmplă să consumi ocazional un pahar cu sucul preferat trebuie să te asiguri că acest lucru nu devine în obicei şi nu devii dependentă de aceste băuturi.


"Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză. Iar dacă vrei să te amăgeşti alegând variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer"
, explică nutriţionistul Meryl Pritchard.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arin pe 13 Mai 2015, 17:16
    sanatos

    cel mai sanatos e sa mananci ce manca bunica ta, care traia la tara, manca produse ale pamantului romanesc si nu avea nici frigider, nici congelator, nici microunde. Ca sa nu mai vorbim ca de 2 ori pe an tinea post de saptamani de zile, ca sa curete corpul. Sa va dau un exemplu? Iarna, cand nu avea legume proaspete facea o delicioasa reteta, o mancarica din ceapa prajita cu prune afumate, o lingura de ulei si un pic de sare. Sau mancare din varza murata cu putina slanina cat sa ii dea gust si mult chimion. Alte sfaturi: mancarea fiarta sau la cuptor e mult mai sanatoasa decat cea prajita. Mancarea naturala (unt, slanina) e mult mai sanatoasa decat mancarea cu chimicale (margarina, salamuri), corpul stie cum sa proceseze mancarea naturala, dar se vede blocat cand vine de mancari pline de chimicale. Apoi mai lasati canapeaua si TVul si la facut miscare in aer liber. Ma opresc aici. Sanatate.

    0
    0

  • Cornel pe 8 Mai 2015, 10:05
    nutritionisti

    Nutritionistii mananca numai rahat!

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod