Dietă: 5 alimente pe care nutriţioniştii nu le-ar mânca niciodată



3. Uleiuri rafinate


Indiferent că vorbim despre uleiul din floarea-soarelui, porumb sau soia, dacă este rafinat nu mai are ce să caute în dietă. Aceste uleiuri rafinate sunt procesate şi dezodorizate pentru a obţine un produs final lipsit de orice nutrienţi. În locul acesrtor uleiuri industriale, nutriţioniştii preferă uleiurile bogate în acizi graşi omega-3 şi care sunt presate la rece pentru că abundă în nutrienţi. Este de preferat să consumi ulei de cocos presat la rece, ulei de măsline extravirgin, ulei de rapiţă sau de floarea-soarelui presate la rece sau ulei de avocado/nuci/cânepă.

"Uleiurile rafinate sunt cele folosite în industria fast-food, deoarece sunt mai ieftine şi pline de grăsimi trans, adică cel mai nociv tip de grăsime pe care îl poţi consuma.
Aceste grăsimi trans cresc riscul de a face boli de inimă",
avertizează nutriţionistul.


4. Margarina


"Este un produs intens procesat şi are un conţinut mare de grăsimi trans"
, avertizează nutriţionistul care a trecut acest aliment pe lista neagră. În timpul procesării uleiului industrial, astfel încât să obţii din uleiul lichid o consistenţă solidă se formează radicalii liberi care cresc riscul de cancer, boli de inimă şi generează tulburări hormonale.


5. Alimentele cu 0% grăsime


Potrivit specialiştilor, industria alimentară înlocuieşte aceste grăsimi animale cu unele uleiuri vegetale nesaturate, mărind astfel consumul grăsimilor trans periculoase pentru sănătate. "Pentru a compensa îndepărtarea grăsimilor se adaugă adesea zahăr pentru ca produsul final să fie gustos", avertizează nutriţionistul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arin pe 13 Mai 2015, 17:16
    sanatos

    cel mai sanatos e sa mananci ce manca bunica ta, care traia la tara, manca produse ale pamantului romanesc si nu avea nici frigider, nici congelator, nici microunde. Ca sa nu mai vorbim ca de 2 ori pe an tinea post de saptamani de zile, ca sa curete corpul. Sa va dau un exemplu? Iarna, cand nu avea legume proaspete facea o delicioasa reteta, o mancarica din ceapa prajita cu prune afumate, o lingura de ulei si un pic de sare. Sau mancare din varza murata cu putina slanina cat sa ii dea gust si mult chimion. Alte sfaturi: mancarea fiarta sau la cuptor e mult mai sanatoasa decat cea prajita. Mancarea naturala (unt, slanina) e mult mai sanatoasa decat mancarea cu chimicale (margarina, salamuri), corpul stie cum sa proceseze mancarea naturala, dar se vede blocat cand vine de mancari pline de chimicale. Apoi mai lasati canapeaua si TVul si la facut miscare in aer liber. Ma opresc aici. Sanatate.

    0
    0

  • Cornel pe 8 Mai 2015, 10:05
    nutritionisti

    Nutritionistii mananca numai rahat!

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod