Delicii în bucătărie: 3 rețete din carne de fazan

de Amalia Skelton, 12 Octombrie 2018

Aromată și suculentă, este secretul unor preparate cu totul speciale. Descoperă cum să pregătești rețete deosebite din carne de fazan.
Savoarea aparte a cărnii de fazan te poate ajuta să obții preparate culinare pe gustul celor dragi, cu un conținut de grăsimi mai redus, dar cu o aromă inconfundabilă.

 
Iată câteva rețete ideale pentru carnea de fazan:

 
1. Risotto cu sparanghel, carne de fazan și conopidă rumenită

Ingrediente:
 
Pentru carnea de fazan:
-  carnea de la 1 fazan mare;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru măcinat;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 2 linguri de unt nesărat;
- 3 frunze de salvie.
 
Pentru risotto:
- 6 căni de zeamă de pui sau de fazan;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ½ cană de vin alb;
- 2 căni de orez arborio;
- 2 linguri de unt nesărat;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru măcinat.
 
Pentru sparanghel:
- 200g de sparanghel;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru.
 
Pentru conopidă:
- 500g de conopidă, mărunțită;
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ½ lingură de sare de mare;
- 1 lingură de ghimbir pudră.
 
Cum se prepară:
 
Fazanul
Asezonează carnea cu sare și piper. Acoperă și pune carnea la frigider, în timp ce prepari risotto și legumele. 
 
Risotto
Încălzește zeama într-o oală, la foc mediu. După ce fierbe adaugă uleiul, vinul, apoi orezul. Continuă să amesteci din când în când până observi că orezul a absorbit lichidul. La final adaugă untul, sarea și piperul.
 
Sparanghelul
Amestecă sparanghelul, uleiul, sarea și piperul într-un bol. După aceea rumenește amestecul într-o tigaie, timp de 25-30 de minute, până când sparanghelul devine moale și fraged.
 
Conopida
Combină buchețelele de conopidă, uleiul, sarea și piperul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă la cuptor timp de 30-35 de minute, până când conopida începe să se rumenească.
 
Finalizarea fazanului
Încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă carnea de fazan și rumenește-o până capătă o nuanță maronie. Adaugă untul și salvia și mai lasă 5 minute. După aceea mută bucățile de carne de fazan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor timp de 15 minute pentru a se pătrunde. Lasă la răcit. 
Servește carnea de fazan cu o garnitură de conopidă caramelizată, sparanghel rumenit și 3 linguri de risotto.

 
2. Spaghete cu fazan, în stil grecesc

Ingrediente:
 
- carnea de la un fazan, tăiată bucăți mici;
- 2 linguri de sare de mare;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 150g de ceapă roșie, tocată mărunt;
- 200g de țelină, tăiată cubulețe;
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 4 linguri de pastă de tomate;
- un pahar de vin roșu (încearcă să găsești Mavrodaphne, un tip de vin grecesc);
- 20g de cimbru proaspăt;
- 20g de rozmarin verde;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 1 lingură de oregano uscat;
- 50ml de oțet de vin roșu;
- 2 linguri de muștar Dijon;
- 3-5 căni de apă;
- 500g de spaghete din făină integrală;
- 10 curmale, tocate mărunt;
- 50g de stafide aurii;
- 50g de semințe de pin;
- frunze de pătrunjel, mentă și mărar pentru servit.
 
Cum se prepară:
 
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și adaugă bucățile de carne de fazan, amestecate cu 1 lingură de ulei de măsline.
Lasă la cuptor 40-55 de minute, până când carnea s-a rumenit. 
Într-o oală mare combină țelina și ceapa cu restul de ulei și rumenește-le. Adaugă apoi usturoiul, vinul roșu și pasta de tomate. Continuă cu bucățile de carne, apoi adaugă cimbrul, rozmarinul, salvia, scorțișoara, oțetul și muștarul, precum și apă suficientă pentru a le acoperi. Lasă la foc mic 2 ore pentru ca aromele să se armonizeze. După acest interval scoate carnea de fazan din lichid și las-o la răcit. 
Între timp pregătește spaghetele. Desfă punga și pune-le în lichidul rămas, apoi adaugă curmalele, semințele de pin și stafidele. Fierbe pastele al dente și clătește-le cu apă rece la final. După ce pastele sunt gata amestecă-le cu fazanul aromat și servește cu un pahar de vin roșu.

 
3. Salată caldă de fazan, cu dressing din cidru și crutoane

Ingrediente:
 
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de unt;
- 200g de crutoane din făină integrală;
- 2 piepți de fazan, tăiați felii;
- 100g de castane coapte;
- 150g de fasole verde;
- semințele de la o rodie;
- ½ linguriță de sare de mare.
 
Pentru dressing:
- ½ lingură de cidru;
- ½ lingură de oțet de orez;
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu;
- 1 lingură de muștar Dijon.
 
Cum se prepară:
 
Combină toate ingredientele pentru dressing și pune-l deoparte.
Pune uleiul într-o tigaie, apoi adaugă carnea de fazan și castanele. Rumenește carnea 5 minute, iar la final adaugă untul și lasă acoperit încă 2  minute. Combină acest amestec cu fasolea verde, crutoanele și semințele de rodie și completează gustul cu dressingul preparat din timp. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;