Cum să te descurci la o cină formală

Se apropie luna decembrie și cu siguranță vei participa la diferite reuniuni. Află câteva metode practice pentru a te descurca mai ușor la o cină formală în perioada sărbătorilor.
Evenimentele organizate alături de colegi, întâlnirile cu prietenii sau petrecerile deosebite la care vei participa curând îți pot da emoții dacă sunt foarte apropiate ca date și vrei să faci mereu o impresie bună. Dacă știi la ce să te aștepți te vei simți în largul tău la fiecare cină formală și vei participa la discuții, dând tonul distracției. Indiferent dacă îți plac sau nu evenimentele important este să planifici seara din timp și să fii mereu politicos. La început ți se poate părea că astfel de evenimente au mult prea multe reguli și că nu ai cum să le ții minte pe toate, dar dacă te relaxezi și gândești pozitiv te vei descurca foarte bine fără prea mult efort.
Dacă ai primit o invitație la o cină formală nici nu te gândi să refuzi! Chiar dacă îți place mai mult să bei bere și să mănânci pizza, reuniunile au rolul lor atât în plan profesional, cât și personal. 

 
Fii pregătit din timp

Atunci când ești pregătit pentru orice situație nu vei avea parte de momente jenante sau în care nu știi cum să reacționezi. Asigură-te că ai cumpărat o ținută adecvată, în loc să fii nevoit să mergi la cumpărături în grabă și să nu ai timp să te gândești dacă ceea ce alegi te reprezintă sau nu.
Verifică să nu ai hainele șifonate și te vei simți în largul tău.

 
Iată ce ar trebui să faci de îndată ce primești invitația la o cină formală:

 
1. Răspunde cât mai curând

Nu lăsa să treacă mai mult de o săptămână fără să trimiți răspunsul la invitație. Ideal este să răspunzi în 2-3 zile după ce ai fost invitat. În acest fel gazda sau persoana care planifică evenimentul va avea o idee mai clară despre numărul de oaspeți, porțiile de mâncare necesare și personalul care trebuie angajat pentru evenimentul respectiv.

 
2. Îmbracă-te potrivit ocaziei

Fii întotdeauna atent la ținuta ta, din respect pentru tine și pentru gazdă. Încearcă să obții un look elegant. Nu este obligatoriu să porți doar culori închise, dar evită nuanțele extrem de puternice și combinațiile nepotrivite de culori. De asemenea, trebuie să ții cont de specificul evenimentului.
Ținuta necesară pentru o reuniune de afaceri va fi diferită de cea pe care trebuie să o porți dacă este vorba despre o reuniune în scop caritabil. În acest fel vei arăta că acorzi importanță evenimentului și că ai dedicat timp pentru a selecta o ținută adecvată. 

 
3. Dacă nu ești sigur întreabă

De fiecare dată cînd ai îndoieli este mai bine să ți le clarifici din timp. Află mai multe despre locul în care va fi organizat evenimentul, ținuta necesară, ora de sosire și cât de mult va dura. De obicei invitația conține toate informațiile de care vei avea nevoie, dar dacă ți se pare că lipsește ceva e în regulă să întrebi înainte de eveniment. Organizatorul cu siguranță vrea ca evenimentul să aibă succes, așa că va face tot posibilul să te lămurească.

 
4. Sosește la timp, adu un cadou (dacă este necesar) și discută cu cei din jurul tău

În ziua evenimentului calculează de cât timp vei avea nevoie pentru a ajunge și pleacă la o oră potrivită, astfel încât să nu faci o impresie neplăcută pentru că ai întârziat. Dacă mâncarea va fi servită în stil bufet suedez, nu va fi o mare problemă dacă întârzii, dar dacă felurile de mâncare sunt aduse separat, la intervale fixe, cu siguranță absența ta va fi remarcată.
Nu te stresa dacă nu poți fi acolo exact când începe cina formală, dar încearcă să nu întârzii mai mult de 30 de minute. 
De asemenea, contează și să nu ajungi prea devreme. Probabil ca gazda sau organizatorii fac schimbări în ultimul moment și nu este o idee bună să apari pe neașteptate. Dacă este cazul poți aduce un cadou, de exemplu o sticlă de vin sau o prăjitură. Nu te aștepta ca sticla să fie desfăcută în acea seară sau ca prăjitura să fie gustată. Este mai degrabă un gest politicos față de gazdă pentru efortul depus. Te poți oferi să ajuți gazda sau, dacă nu este necesar, poți discuta cu cei de la masa ta înainte de cină. Nu trebuie să te limitezi la persoanele din imediata apropiere. Acest tip de evenimente sunt ocazia ideală pentru a cunoaște persoane noi. Nu sta într-un colț cu un pahar de vin și smartphone-ul pornit, ci interacționează pozitiv cu ceilalți invitați.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod