De fiecare dată când bei o bere trebuie să consumi aceeași cantitate de apă

Cui nu îi place să mai iasă din când în când la o bere cu prietenii? Iar atunci când ieși în oraș și stai mai mult cu prietenii, o bere s-ar putea să se transforme în mai multe. Însă știai că de fiecare dată când bei o bere ar trebui să consumi aceeași cantitate de apă? Iată ce zic oamenii de știință!

De ce ar trebui să consumi aceeași cantitate de apă atunci când bei o bere?


S-ar putea să crezi că berea nu este dăunătoare atât timp cât nu bei prea mult. Și nici măcar nu te îmbeți. Așa că de ce să-ți faci probleme? În timpul verii, o bere te revigorează și îți potolește setea, nu? 

Mai ales în cazul persoanelor cărora nu le place foarte mult apa sau uită de multe ori să se hidrateze, acestea s-ar putea să se gândească că berea ar putea fi o alternativă bună pentru ele.
Problema este că berea nu te hidratează. În schimb, te deshidratează. O persoană a cărei greutate este de 60 de kilograme produce în mod normal aproximativ 60 de mililitri de urină. Dar dacă bea un pahar cu bere, se produce o cantitate suplimentară de 120 de mililitri de urină. Supraproducția de urină duce la deshidratare.

Aceste lucruri s-ar putea să te mire, mai ales dacă te gândești că oamenii din vremurile antice beau berea ca pe apă și nu aveau probleme. Este adevărat faptul că berea a fost folosită ca o alternativă mai curată la apa infectată cu bacterii.
Oamenii au băut doar bere și au supraviețuit. Cu toate acestea, spre deosebire de berea antică, care conținea doar 0,5% alcool, berea din prezent conține aproximativ 4-6% alcool.

Atunci când alcoolul într-o asemenea concentrație intră în corpul uman, este eliberat un hormon anti-diuretic numid ADH. Ulterior, crește cantitatea de urină pe care o producem. Deci, de fiecare dată când bei o bere, nu uita să acorzi o atenție deosebită hidratării. Și da, adu-ți aminte să berea nu te va hidrata niciodată.
Pentru a minimiza aceste consecințe, este recomandat ca, de fiecare dată când bei o bere, să consumi aceeași cantitate de apă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod