ghimbir

De ce ar trebui să bei apă cu ghimbir

iulia-mirica
Există foarte multe soluții naturale pe internet pentru pierderea excesului de greutate. Însă știai că un consum regulat de apă cu ghimbir îți oferă acest beneficiu și nu numai? Iată de ce ar trebui să incluzi și tu apa cu ghimbir în dieta ta!

Motivele pentru care ar trebui să bei apă cu ghimbir


Un consum regulat de apă cu ghimbir îți oferă numeroase beneficii, printre care se numără și arderea rapidă a grăsimilor problematice din organism. În plus, comsumarea acestei băuturi poate fi foarte utilă și când vine vorba de reglarea tensiunii arteriale ridicate și împiedicarea formării cheagurilor de sânge în artere. Este un antioxidant puternic și luptă împotriva radicalilor liberi, care reprezintă principalul vinovat al apariției cancerului.
Apa cu ghimbir este foarte eficientă și când vine vorba de reducerea nivelului de colesterol din sânge. Are și proprietăți calmante. Apa cu ghimbir are puterea de a preveni infecțiile, durerea articulară, inflamația din corp și osteoartrita. Datorită proprietăților sale calmante și antioxidante, apa cu ghimbir este considerată a fi un tratament foarte eficient pentru prevenirea și combaterea cancerului.

Cum să prepari apă cu ghimbir?


Ingrediente


1,5 litri de apă
câteva rădăcini subțiri de ghimbir
zeamă de lămâie

Modalitate de preparare


În primul rând, apa trebuie încălzită, iar rădăcinile de ghimbir se curăță, se feliază și se adaugă în apă. Se lasă pentru aproximativ 15 minute, pentru a fierbe.
Se închide focul, se lasă să se răcească și se scoate ghimbirul din apă. La sfârșit, se adaugă zeama de lămâie. Se bea un pahar de apă cu ghimbir dimineața pe stomacul gol și unul înainte de masa de seară.

Celelalte beneficii ale apei cu ghimbir sunt:


1. Îmbunătățirea fluxului sanguin


Ghimbirul are un conținut bogat de zinc și magneziu, care este important pentru ameliorarea fluxului sanguin. Ghimbirul are și capacitatea de a împiedica transpirația în exces și scade febra.


2. Îmbunătățirea absorbției suplimentelor


Atunci când consumi ghimbir, îi oferi corpului tău suplimentele necesare și îl ajuți să le absoarbă în mod corespunzător, datorită incitării emisiilor stomacului și catalizatorilor pancreatici. Atunci când ai probleme cu pofta de mâncare, este recomandat să iei ghimbir înainte de cină.

3. Tratarea gripei și răcelilor


Ghimbirul are proprietăți antiinfecțioase și expectorante, care sunt foarte eficiente în tratamentul gripei și al răcelii. Rădăcina de ghimbir este un tratament popular în cazul tusei, al răcelii și al gripei.

4. Ameliorarea durerii articulare


Ghimbirul conține puternice proprietăți calmante, care sunt foarte benefice când vine vorba de reducerea inflamației și a durerilor articulare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel pe 6 Mai 2020, 00:46
    Ghimbir

    De ce trebuie scos ghimbirul dupa ce fierbi?eu de exemplu il mananc si dimineata dar si seara,nu-i vad rolul de ce sa-l aruncam!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod