Cum să mănânci cartofi prăjiți fără să te îngrași

Numărul caloriilor dintr-o porție de cartofi prăjiți te sperie și ajungi, de multe ori, să renunți la ideea de a-i consuma? Ei bine, carbohidrații nu sunt întodeauna nocivi pentru siluetă. Învață cum să mănânci cartofi prăjiți în timp ce-ți reconturezi silueta.
Adori să guști cartofi prăjiți, dar îi eviți pentru că nu vrei să te îngrași? Specialiștii au vești bune pentru tine! 

Cum poți să mănânci cartofi prăjiți fără să te îngrași

Trebuie doar să fii un pic calculată. Adică ai nevoie să faci câteva calcule sumare. Nu trebuie să dai dovadă de precizia unui ceas elvețian, dar trebuie să știi, în mare, care e situația. 
 
Necesarul zilnic de carbohidrați poate varia în funcție de vârstă, sex, constituție fizică, nivel de activitate, preferințe personale, tradiții culinare și ritmul metabolismului.
Majoritatea persoanelor consumă aproximativ 2.000 de calorii pe zi.
Pornind de la acest total, va trebui să consumi 225-325g de carbohidrați pentru a-ți menține greutatea și 50-150g dacă vrei să slăbești. În plus, trebuie ai o dieta bazată pe alimentele care conțin carbohidrați complecși cum sunt legumele și cerealele integrale.
 
Dacă nu reziști tentațiilor care depășesc calculele, nu e totul pierdut. Trebuie doar să ai grijă la mesele de după.
„Dacă ai inclus prea multe calorii la o masă este bine ca masa următoare să fie mult mai ușoară, dar să conțină alimente consistente, iar jumătate din cantitate să fie reprezentată de legume”, explică dr.
Erin Palinski-Wade. 

 
Iată cum poți consuma cartofi prăjiți fără să te îngrași:

 
Mănâncă-i la începutul zilei, nu la cină!

Dacă vei consuma o porție de cartofi prăjiți dimineața sau în prima parte a zilei, organismul va avea la dispoziție întreaga zi pentru a prelucra și elimina glucoza pe care o produc. În acest fel, îți vei începe ziua cu un boost de energie și fără să acumulezi kilograme în plus. Cum cheia succesului în aproape orice aspect al vieții este moderația, tot așa trebuie consumați și cartofii prăjiți.
Dacă veți aplica această metodă zilnic, la un moment dat, kilogramele în plus vor apărea. Nu faceți un obicei zilnic, ci recurgeți la asta numai în cazul în care ”muriți” de poftă!

 
Consumă cartofi prăjiți înainte de antrenament 

Dacă faci parte din categoria celor care fac mișcare organizat și regulat, atunci poți mânca liniștită cartofi prăjiți înainte de antrenament. Vei ”arde” toate caloriile dacă faci mișcare.
 
Ce se întâmplă dacă îi consumi după antrenament
 
Nu e rău nici așa! Dacă alegi să consumi carbohidrații la finalul exercițiilor fizice, corpul tău își va lua energia necesară pentru exerciții din rezervele de grăsimie, iar tu vei observa creșterea masei musculare.
În plus, o porție de cartofi prăjiți consumată după ce ai făcut exerciții solicitante ajută la refacerea rapidă a mușchilor.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod