Ce să pui cu tine la serviciu ca să mănânci sănătos? 5 idei de prânz la birou

Cu puţină pregătire în avans poţi să-ţi construieşti 5 caserole cu mâncare pentru serviciu, astfel încât să nu mai ai scuze pentru că mănânci nesănătos la birou.
Dacă gândeşti simplu ca să faci combinaţii alimentare sănătoase vei avea mereu pregătite în frigider câteva caserole cu mâncare pentru birou. Nu necesită mult timp să faci aceste pregătiri din timp şi nici nu trebuie să faci oale întregi cu mâncare. Astfel, dacă în timpul săptămânii eşti foarte aglomerată, vei ştii că ai mâncarea pentru birou pregătită şi că doar trebuie să o iei cu tine.

Acelaşi lucru poţi să-l faci şi cu micul dejun! Gândeşte-te la 3-4 ingrediente pe care preferi să le mănânci dimineaţa şi apoi doar trebuie să îţi uşurezi munca şi să le ai la îndemână fără să-ţi consume mult timp la prima oră. Acest mic truc care implică puţină organizare te poate scuti să dai banii pe salate fără gust cu dressinguri hipercalorice, dar şi să te asiguri că ai un prânz echilibrat, sănătos şi săţios.


Atunci când combini corect alimentele şi îi furnizezi corpului proteine, carbohidraţi complecşi, grăsimi sănătoase şi fibre vei constata că nici poftele culinare nu îşi fac simţită prezenţa atât de des şi că poţi rezista mai uşor tentaţiei de a consuma alimente dezechilibrate din punct de vedere nutriţional.

Ca să te ajutăm să îţi faci un prânz sănătos pentru birou îţi recomandăm cinci variante pentru toate gusturile, dar pe care bineînţeles că le poţi schimba după bunul tău plac:


1. Orez/quinoa/mei cu carne şi legume

A post shared by Laura Tocker (@lauratocker) on May 7, 2017 at 6:26pm PDT

Dacă prepari în weekend mai mult orez/quinoa/mei, pui la abur sau la cuptor un amestec de legume şi pe grill câteva bucăţi de piept de pui/curcan vei putea să le împarţi în caserole, astfel încât să ai gata prânzul pentru mai multe zile. Astfel furnizezi corpului carbohidraţi complecşi din cereale, proteine din carnea de pui, fibre şi vitamine din legume, iar dacă adaugi 1-2 linguri cu ulei de măsline extravirgin vei avea şi grăsimi sănătoase.

Un prânz complet, simplu şi care este sănătos.

 

2. Salată de crudităţi şi mai multe gustări sănătoase

Dacă preferi un prânz vegan poţi să faci o salată din multe legume, verdeţuri şi tăiţei din orez/fasole/hrişcă pe care să le stropeşti cu ulei de măsline extravirgin şi să adaugi seminţe crude de floarea-soarelui. Ca gustări poţi să optezi pentru o prăjitură vegană fără zahăr sau biluţe din nuci şi curmale, câteva nuci crude, beţişoare de morcov, crackerşi sau un fruct. Şi pe acestea le poţi organiza din timp în caserole şi să schimbi fructul, verdeţurile, nucile, astfel încât să mănânci cât mai diversificat în fiecare zi.

 

3. Orez integral cu peşte şi spanac crud

A post shared by Meal Prep Dan (@mealprepdan) on May 8, 2017 at 3:33am PDT

Aşază în caserole orez integral, un pumn de frunze de spanac, câteva bucăţi de peşte şi alte legume preferate pe care să le stropeşti apoi cu ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie.

 

4. Chifteluţe de năut cu broccoli

A post shared by Kimberly (@fit.instructor) on May 8, 2017 at 4:22am PDT

Poţi să faci în avans chifteluţe din năut pe care să le prăjeşti sau să le coci la cuptor. Ele sunt o sursă bună de proteine pe care le poţi combina cu broccoli făcut la abur şi alte legume/verdeţuri crude.

În plus, dacă preferi poţi să adaugi şi două linguri de orez integral/quinoa sau mei.

 

5. O varietate de legume la cuptor şi ardei umplut cu quinoa

Quinoa este o sursă excelentă de proteine, prin urmare o poţi folosi în foarte multe preparate dacă nu mănânci carne. Se combină foarte bine cu legumele la cuptor, poţi să o amesteci cu ciuperci, ceapă şi verdeaţă pentru a obţine o umplutură pentru ardei sau să o foloseşti pentru micul dejun alături de lapte vegetal şi fructe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod