Cele mai bune 8 alimente care protejează inima de boli

Bolile de inimă ucid cei mai mulţi oameni, însă în cele mai multe cazuri sportul şi dieta adecvată fac minuni pentru sistemul cardiovascular. Descoperă cele mai bune 8 alimente care protejează inima.

Atunci când consumi alimente bogate în grăsimi saturate (toate produsele de origine animală şi cele procesate industrial), nivelul colesterolului rău creşte, se formează depozite de grăsime (plăci de aterom) pe pereţii interiori ai vaselor de sânge şi inima nu mai funcţionează cum trebuie. Apar bolile cardiovasculare care sunt foarte periculoase şi omoară în continuare cei mai mulţi oameni la nivel mondial. Sportul, gestionarea corectă a stresului, precum şi respectarea unui regim alimentar adecvat pot să facă minuni pentru inimă şi să o ajute să funcţioneze corect din nou.

De aceea, este esenţial să consumăm cu regularitate aceste 8 alimente care protejează inima de boli.

Acestea furnizează corpului anumiţi nutrienţi care au un rol protector asupra sistemului cardiovascular.

 

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru inima ta:

 

1. Terciul de ovăz

Este de preferat să prepari terciul din fulgi cât mai mari sau chiar din spărtură de ovăz, deoarece aceste sortimente sunt mai puţin procesate şi au un conţinut mai mare de fibre solubile. Aceste fibre sunt cele care protejează inima de boli, determinând scăderea colesterolului. Odată ajunse în sistemul digestiv, fibrele solubile din terciul de ovăz absorb colesterolul şi facilitează eliminarea lui din corp, împiedicând astfel absorbţia lui în sânge.



2. Fructele de pădure

Afinele, zmeura, coacăzele şi căpşunile sunt cele mai bune fructe pentru sănătatea inimii. Un studiu citat de publicaţia Health.com arată că femeile care obişnuiesc să consume mai mult de trei porţii de afine şi căpşuni pe săptămână şi-au redus cu 32% riscul de a suferi un infarct. Antocianinele care conferă culoarea intensă şi flavonoizii sunt substanţele care scad tensiunea arterială şi dilată vasele sanguine, favorizând circulaţia sângelui.


3. Fasolea neagră

Este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă, deoarece are foarte mulţi nutrienţi cu rol benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Boabele de fasole neagră conţin acid folic, antioxidanţi şi magneziu care au capacitatea de a scădea tensiunea arterială, fiind un efect benefic în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

De asemenea, datorită conţinutul ridicat de fibre, fasolea neagră poate să controleze nivelul glicemiei în sânge, având un impact benefic şi asupra colesterolului, menţinându-l în limite normale.
Aceleaşi beneficii le obţii şi dacă incluzi în dietă năutul, mazărea şi lintea.


4. Somonul

Este pe primele locuri în topul celor mai bune alimente care protejează inima de boli. Are acizi graşi omega-3 care sunt acele grăsimi sănătoase cu rol protector asupra arterelor şi a întregului sistem cardiovascular. Aceste grăsimi bune care sunt furnizate în urma consumul de somon împiedică apariţia bolilor de inimă, scad tensiunea arterială, scad trigliceridele şi previn apariţia inflamaţiilor în corp. Potrivit recomandărilor oferite de Asociaţia Americană a Inimii trebuie să consumăm săptămânal câte două porţii de somon preparat la cuptor (sau păstrăv, macrou, hering, sardine, ton).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod