Sănătate. 6 simptome care par banale, dar arată că ai probleme cu inima

Disfuncţiile sexuale, sforăitul şi sângerările gingivale pot să ascundă ceva mult mai serios la baza lor, susţine un medic cardiolog
Chiar dacă la o primă vedere pot să fie simptome destul de frecvent întâlnite şi pe care multă lume le trece cu vederea, acestea trei plus alte câteva simptome ascund o boală de inimă, avertizează un medic cardiolog din Texas, citat de publicaţia DailyMail.

Iată care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori, deoarece o depistare timpurie a unei probleme cardiovasculare poate să-ţi salveze viaţa:

1. Disfuncţiile sexuale


Majoritatea considerăm că aceste disfuncţii sexuale au legătură cu aparatul reproducător sau cu creierul, însă nu este deloc adevărat, avertizează medicul cardiolog John Erwin. În special în cazul bărbaţilor, problemele legate de erecţie au o legătură cu o boală cardiovasculară, explică medicul care susţine că prin formarea plăcilor de aterom pe vasele de sânge bărbaţii pot să se confrunte cu dificultăţi în obţinerea şi menţinerea erecţiei.


2.Sforăitul şi apneea în somn


Sindromul de apnee în somn se manifestă prin blocarea parţială sau totală a căilor respiratorii în timpul somnului, fiind cauza principală a sforăitului şi a stărilor de somnolenţă din timpul zilei. Însă trebuie să ştii că aceste probleme pot fi cauzate de altele mai grave la inimă.
Atunci când respiraţia este obstrucţionată în somn, persoana respectivă este expusă riscului de a suferi un infarct, avertizează medicul cardiolog. De aceea este important să tratezi problema sforăitului şi a sindromului de apnee în somn.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod