Sănătate. 6 simptome care par banale, dar arată că ai probleme cu inima



3. Sângerările şi inflamaţiile de la nivelul gingiilor


Acestea sunt un semnal de alarmă pentru parodontoză. Specialiştii au semnalat faptul că bacteriile din boala parodontală pot trece în circulaţia generală şi pot afecta inima şi alte organe. Studiile au arătat că oamenii cu boală parodontală sunt de cel puţin două ori mai predispuşi la boala arterială coronariană care duce la infarct. De aceea este esenţial să mergi cu regularitate la medicul dentist pentru consultul de rutină şi tratamentele necesare.


4. Durerile şi senzaţia de înţepenire a gâtului şi a umerilor


Printre simptomele semnalate de persoanele care au suferit un infarct se numără şi senzaţia de înţepenire şi durerea resimţite la nivelul umerilor şi a gâtului, susţine specialistul.


5. Picioare umflate


Chiar dacă apare din diverse motive, atunci când această problemă persistă are o legătură cu inima. În special atunci acest simptom este asociate cu dificultatea de a respira la efort sau când încerci să dormi.


6. Indigestie sau arsuri stomacale


Pot să fie simptome frecvent întâlnite şi care nu generează panică. Însă atunci când ele persistă şi sunt asociate cu sughiţul frecvent au o legătură cu sistemul cardiovascular.
Ştii deja că senzaţiile de arsură şi durere în partea superioară a trunchiului sunt asociate cu o problemă la inimă sau chiar un atac de inimă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod