Cum să găteşti cu avocado? 8 idei geniale care te pot inspira

Avocado este un fruct versatil pe care îl poţi folosi şi pentru a face preparate interesante la cuptor. Dacă până acum l-ai mâncat doar crud, descoperă câteva idei geniale ca să-l găteşti!

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, alături de alături fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic şi luteină. Aceste grăsimi sănătoase şi celelalte substanţe nutritive din avocado nu numai că sunt utile atunci când ţi-ai propus să slăbeşti, dar sunt recunoscute şi pentru faptul că: protejează inima şi creierul de boli grave, scad colesterolul “rău”, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, reglează tensiunea arterială, protejează sănătatea dinţilor, scad nivelul trigliceridelor, protejează ficatul, protejează prostata, ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei, hidratează tenul şi previn apariţia ridurilor.

L-ai consumat pe pâine prăjită sau ca să faci delicioasa pastă numită guacamole, însă avocado mai poate să fie întrebuinţat în foarte multe feluri pentru a obţine preparate interesante la cuptor.

Iată câteva dintre cele mai interesante metode ca să găteşti cu avocado şi să obţii reţete speciale:

1. Avocado cu ou şi somon afumat la cuptor


Se scobeşte puţin fiecare jumătate de avocado pentru a face loc pentru o felie de somon afumat şi un ou. Apoi preparatul se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute până când obţii consistenţa dorită a gălbenuşului. Este un mod deosebit să consumi avocado, ou şi somon afumat, o combinaţie perfectă din punct de vedere nutriţional şi al gustului.

2. Avocado în crustă crocantă la cuptor


Feliile de avocado condimentate cu sare şi piper, apoi trecute prin făină, ou bătut şi pesmet vor fi delicioase după ce stau la cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 15 minute. Devin crocante şi se pot consuma alături de un sos cremos pe bază de iaurt.

3. Avocado umplut cu creveţi la cuptor


Creveţii gătiţi se amestecă într-un bol cu brânză cheddar (sau caşcaval) rasă, ceapă tocată mărunt, sare, piper, zeamă de lămâie, ouă şi pătrunjel proaspăt. Fiecare jumătate de avocado se umple cu acest amestec, introducându-se apoi la cuptorul încins la 176 de grade Celsius timp de 25 de minute.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod