cartofi

Cartofi dulci sau normali. Care sunt mai sănătoși?

În ultimii ani, cartofii dulci au început să se bucure de o popularitate din ce în ce mai mare. Unii specialiști sunt de părere că poți consuma și cartofi dulci și cartofi normali, deoarece ambele varietăți sunt sănătoase și delicioase. Însă care sunt diferențele între aceste tipuri de legume și care ar fi motivul pentru care ar trebui să consumi cu precădere mai mult un tip de cartofi față de altul?

Ce să alegi între cartofi dulci și cartofi normali?


Există aproximativ 4.000 de varietăți de cartofi în lume și aproximativ 5.000 de varietăți de cartofi dulci. Ambele tipuri ale acestei legume vin în mai multe culori, de la alb la portocaliu și mov. Însă nu vedem această diversitate la magazinele normale. În cele mai multe cazuri, agenții comerciali distribuie doar câteva tipuri de cartofi sau cartofi dulci.

Atunci când mănânci un cartof copt la o masă sau o salată de cartofi cu familia la o sărbătoare sau o întrunire, pe lângă alte preparate, este o situație diferită față de momentul în care ești hrănit doar cu 200 de grame de cartof copt și nimic altceva.
Bazându-se pe cercetările disponibile și pe experiența lor, cercetătorii recomandă atât cartofii normali, cât și cartofii dulci oamenilor, deoarece aceștia le oferă persoanelor care îi consumă o varietate de carbohidrați.

În plus, cartofii îi ajută pe oameni să se simtă satisfăcuți din punct de vedere fizic și psihic și le furnizează persoanelor care îi mănâncă un nivel constant de energie, care se consumă încet. De asemenea, îi ajută pe consumatori să se simtă confortabil atunci când își schimbă obiceiurile alimentare, deoarece cartofii normali și cei dulci sunt alimente familiare.

Oamenii pot adapta cu ușurință aceste recomandări generale pentru a-și îndeplini obiectivele alimentare individuale.

Poți consuma 1-2 căni de cartofi la o masă.
Nu contează dacă este vorba despre cartofi dulci sau normali, însă mai poți adăuga și alte alegeri delicioase și hrănitoare: fasole și linte, fructe, cereale integrale etc.

Cu toate acestea, este important ca fiecare persoană să își ajusteze dimensiunea porțiilor și alegerile alimentare pe baza obiectivelor individuale (slăbit, îngrășat, energie pentru performanțe atletice), dimensiunii individuale a corpului (persoanele mai mici au nevoie de o cantitate mai mică de alimente), nevoilor individuale de carbohidrați (persoanele mai active au nevoie de o cantitate mai mare), sensibilității individuale în cazul produselor alimentare și preferințelor.

Cu alte cuvinte, poți experimenta rețetele pe care le cunoști cu diferite tipuri de cartofi normali sau cartofi dulci.
Ai putea să pune că varietatea reprezintă lucrul care îți condimentează viața, așa că profită de aceasta!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod