ulei de cocos

Avertismentul unui profesor de la Harvard: „Uleiul de cocos e otravă!“

Dr Karin Michels spune că uleiul de cocos este unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poți înghiți. Ea crede că până și untura e mai sănătoasă.

Într-o comunicare științifică de 50 de minute, ținută luna trecută în Germania, Dr Karin Michels, profesor la Harvard T.H. Chan School of Public Health, a susținut că uleiul de cocos este "otravă curată" și totodată "unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poți mânca".

În opinia sa, "așa-numitele beneficii pentru sănătate" ale acestui produs sunt "un nonsens", întrucât uleiul de cocos are un conținut mare de grăsimi saturate și reprezintă o amenințare pentru sistemul cardiovascular.

Înregistrarea video a acestei comunicări, postată pe YouTube, a depășit 400.000 de vizualizări din momentul în care a fost postată, pe 10 iulie, iar opinia tranșantă exprimată de Michels va provoca o dezbatere intensă în domeniul nutriției, uleiul și alte produse derivate din cocos fiind considerate printre produsele naturale benefice pentru organismul uman, notează ediția germană a publicației Business Insider.



În ultimii ani, uleiul de cocos a cunoscut o popularitate crescândă, dar cardiologii nu îl recomandă pacienților cu probleme ale circulației, întrucât nu este cel mai bun "prieten" pentru arterele sanguine, contribuind la înfundarea acestora.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în 2016, 70% dintre americani consideră că uleiul de cocos este sănătos, iar mulți îl consideră cel mai sănătos ulei. Dr Michels susține însă că acest produs este mai nociv decât untura.
Asemenea altor grăsimi saturate, uleiul de cocos crește nivelul LDL, "colesterolul rău" și riscul bolilor cardiace. Dar uleiul de cocos crește și HDL, "colesterolul bun", când înlocuiește carbohidrații în dietă.

Vânzările uleiului de cocos au crescut la începutul anilor 2000, după ce două studii efectuate de Universitatea Columbia au arătat că acesta are un conținut mediu de acizi grași cu lanț mediu ((8-12 atomi de carbon), iar voluntarii care au consumat acest ulei au ars mai repede grăsimile din corp decât cei din grupul de control care nu au avut acces la acest produs.
Perceput de nutriționiști și de consumatori ca un accelerator al arderii grăsimilor, uleiul de cocos a devenit rapid foarte popular, iar vânzările au explodat, notează Daily Mail.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod