Adepții băuturilor light mănâncă mai mult

Persoanele care beau cafea sau sucuri dulci au un profil nutrițional redus, arată cercetătorii


Cele două grupuri etnice care consumă cele mai multe calorii nu beau în același fel: afro-americanii preferă cafeaua și băuturile light, în timp ce hispanicii sunt înclinați mai mult spre alcool.

90%din americani consumă în fiecare zi alimente care nu sunt necesare pentru organismul uman
Se observă, de asemenea, comportamente radical diferite în funcție de nivelul veniturilor: cei mai avuți mănâncă prea mult când consumă băuturi light sau alcool.
Cei mai săraci fac acest lucru când consumă cafea sau băuturi dulci. Cu toate acestea, un numitor comun iese în evidență: cei care beau cafea sau sucuri dulci au un profil nutrițional scăzut.

Trei ipoteze explică această legătură între băuturile consumate și alimentație, subliniază studiul menţionat de Agerpres. "Este posibil ca oamenii care optează pentru băuturi dietetice să se simtă îndreptățiți să mănânce mai mult, astfel încât obișnuiesc să mai consume în plus o brioșă sau o pungă de chipsuri", explică Ruopeng An.
"De asemenea, este posibil să se simtă obligați să mănânce mai mult din aceste alimente cu densitate calorică mare pentru a-și potoli foamea. A treia ipoteză abordează problema dintr-un unghi complet diferit: băuturile light sunt alese dintr-un sentiment de vinovăție. Poate fi unul sau mai multe din aceste mecanisme", rezumă Ruopeng An.

Concluzia este clară: trecerea la băuturile dietetice nu-i ajută pe oameni să-și controleze greutatea dacă nu acordă atenție cantității și calității produselor pe care le consumă.
"Dacă oamenii se limitează la a înlocui băuturile dulci cu băuturi dietetice, este puțin probabil ca acest lucru să aibă efectul dorit, pentru că ei își vor lua din alimente caloriile ce proveneau din băuturilor abandonate", explică Ruopeng An. Acesta recomandă monitorizarea atentă a aportului caloric din băuturi și alimente care nu sunt necesare, deoarece acestea adaugă calorii — și cu siguranță greutate — corpului.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod