slăbit

5 lucruri pe care să le faci la fiecare masă ca să slăbești

Să slăbești fără să ții dietă pare imposibil. Și totuși, există câteva trucuri simple care dau rezultate dacă le aplici la fiecare masă.

Deși pare mai degrabă un nonsens, este posibil să slăbești fără să ții dietă. Michael Greger, autorul cărții „How Not To Diet: The Groundbreaking Science of Healthy, Permanent Weight Loss” și fondator al site-ului NutritionFacts.org, spune că nu-i nicio magie, ci doar știință.

„Urăsc cărțile de diete”, scrie doctorul în noua lui carte. Pe lista lui neagră mai figurează: „trăncăneala pseudoștiințifică”, „pozele înainte și după” și „îndopatul”.

„N-ai nevoie de anecdote când ai dovezile științifice”, consideră Greger. Iar el are destule, scrie The York Post.

Cartea sa antidietă de aproape 600 de pagini se bazează pe sute de studii și dovezi pentru a emite o nouă strategie de slăbit, bazată pe „cele mai clare dovezi disponibile”.

„Cel mai mare mit este că trebuie să mănânci mai puțin ca să slăbești”, a declarat autorul pentru ziarul citat. „Mănâncă mai puțin, mișcă-te mai mult”, este sfatul tipic pe care îl auzi, pentru că se presupune că o calorie este o calorie… dar 100 de calorii din guma de mestecat sunt diferite de 100 de calorii din pui sau 100 de calorii din năut.
E vorba de ceea ce absoarbe corpul tău”
, a explicat el.

Pentru ca trucurile pe care le recomandă să dea rezultate, Greger spune că trebuie să mănânci adecvat, iar asta înseamnă să consumi multe alimente integrale și legume – fasole, verdețuri, nuci, semințe și fructe de pădure.

Dacă ai o bază alimentară sănătoasă, poți să aplici câteva trucuri simple pentru a ajuta procesul de slăbire care ar trebui să pornească natural, fără nebunii care să includă varza, supe, keto sau detoxifiere, spune Greger.

Bea apă!


Poate că asta te va determina să-ți umpli mereu sticla cu apă.

Pentru că apa este un accelerator natural al metabolismului și lucrează așa de bine, încât dacă bei doar un pahar mare de apă de patru ori pe zi, poți arde 100 de calorii, arată Greger.

Dacă apa este rece, e și mai bine, pentru că asta accelerează și mai mult metabolismul – pe măsură ce bei, organismul trebuie să lucreze pentru a adapta temperatura lichidului la cea a corpului.

Contează și când bei apa, pentru că lichidul are un efect de umplere a stomacului.
Așa că cel mai bine este să bei din timp două pahare de apă înainte de fiecare masă. Citește continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod