5 alimente care nu te lasă să dormi noaptea. Evită-le!

Nu mânca seara târziu brânză cu mucegai, deoarece conţine o substanţă care stimulează activitatea cerebrală şi îţi pertubă somnul.
Dacă ai probleme cu somnul şi stai cu ochii pe tavan mult timp înainte să adormi este posibil ca dieta să fie de vină, susţin specialiştii. Unele alimente pe care le consumi seara târziu îţi pot tulbura somnul şi te vei trezi mai obosită duă o noapte agitată. Iată de ce alimente trebuie să te fereşti seara pentru că te împiedică să dormi bine:

1. Brânza cu mucegai


Tiramina este un aminoacid care se regăseşte în brânzeturile maturate şi fermentate stimulează activitatea cerebrală şi te poate ţine trează pe timpul nopţii dacă consumi aceste sortimente seara târziu. Pe lângă aceste sortimente de brânzeturi, tiramina se regăseşte şi în peştele afumat şi în mezeluri.
Toate aceste alimente trebuie evitate seara târziu, deoarece îţi pot pertuba somnul.


2. Cofeina


Băuturile cu cofeină nu trebuie consumate cu opt ore înainte de somn, în special dacă ai remarcat că ai o sensibilitate la cofeină. Ai grijă şi la medicamentele care pot să conţină cofeină, precum şi la anumite sortimente de ceai!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod