Yoga: 6 reguli pentru începători

Vrei să practici yoga, dar te simți intimidat de această nouă activitate? Yoga este ideală pentru a te destinde și a uita de stres. Iată ce trebuie să știi înainte de a începe.
Yoga a devenit foarte populară în ultimul timp, iar starea de zen este modul relaxant de a trece peste momentele dificile sau pentru a respecta termenele limită fără să ajungi la capătul puterilor. Precis ai foarte multe întrebări și nu știi sigur dacă ți se potrivește, dar nu există decât o cale de a afla: încercând. Dacă îți transpiră mâinile și aluneci de pe covoraș? Dacă nu poți menține pozițiile? Dacă te plictisești? Iată numai câteva dintre nelămuririle începătorilor.
„Yoga este un tip de exerciții în cadrul căruia nu sunt judecați cei din jur. Este un mod accesibil de a elimina stresul și nu ai de ce să-ți faci griji din cauza transpirației sau a faptului că nu vei realiza fiecare pozitie perfect”, explică Claire Ewing, instructor de yoga.

 
Iată ce ar trebui să știi înainte de a spune „namaste” pentru prima oară:

 
1. Ce tip de yoga este potrivit pentru începători?

„Dacă nu știi sigur ce ți se potrivește este indicat să alegi yoga Vinyasa, în cadrul căreia vei putea explora o varietate de poziții și principii fundamentale. Este o alegere potrivită la început. Pe parcurs poți opta pentru un alt tip de yoga dacă vei constata că ți se potrivește altceva”, spune Ewing.

 
2. Ce fel de haine ar trebui să porți la prima ședință de yoga?

„Alege de fiecare dată haine dintr-un material care lasă pielea să respire și în care să te poți mișca ușor. Poți fi sigur că vei transpira, deci ar fi bine să optezi pentru un material care absoarbe excesul de umiditate. Nu vei avea nevoie de pantofi, deci uită de pantofii sport la ședințele de yoga”, recomandă Ewing.

 
3. Este mai bine să practic yoga pe stomacul gol?

La fel ca orice alt antrenament, depinde de tine dacă ai nevoie sau nu de alimente înainte de a face exerciții. „Yoga este un tip de antrenament destul de solicitant, așa că nu ar fi rău să iei o gustare înainte, mai ales dacă nu ești obișnuit cu antrenamentele intense. Evită preparatele grase sau care sunt greu de digerat, însă. Un shake proteic sau un baton de cereale te vor pregăti pentru a face față primei tale ședințe de yoga. Dacă preferi să iei o masă în loc de o gustare este ideal să lași un interval de 2 ore până la ședința de yoga, astfel încât digestia să aibă loc”, spune Ewing.
De asemenea, contează și să te hidratezi corespunzător înainte.
„Bea un pahar de apă cu 40 de minute înainte de a începe pentru a-i oferi organsimului rezervele necesare de fluide în momentul în care apare transpirația”, spune aceasta.

 
4. Este yoga un antrenament?

„Sigur că da! Yoga practicată frecvent crește flexibilitatea și rezistența fizică. Te va ajuta să realizezi mișcări din ce în ce mai complexe, să-ți tonifici întreg corpul și să obții o siluetă fermă, remodelată. Stimulează circulația sângelui, iar meditația care face parte din yoga te va ajuta să fii mai calm, reduce stresul și favorizează mulțumirea și gândirea pozitivă”, explică Ewing.

 
5. Cât de mult trebuie să mențin pozițiile?

„Depinde de tipul de yoga pe care îl practici, de exemplu o ședință de yoha Hatha va necesita menținerea pozițiilor pentru un timp mai îndelungat. În yoga Vinyasa durata de menținere a pozițiilor depinde de scopul pentru care au fost create. Astfel, pozițiile care se bazează pe echilibru trebuie menținute mai mult pentru a stimula capacitatea de concentrare, în timp ce posturile de tranziție spre alte mișcări sunt mult mai scurte și creează o fluiditate a mișcării”, explică Ewing.
În majoritatea cazurilor poziția trebuie menținută prima oară când o realizezi cât timp respiri de 3-5 ori pentru a crea o obișnuință.
După aceea nu o vei menține decât pe durata unei respirații pentru a amplifica efectul cardio și a stimula arderea caloriilor.

 
6. Dacă nu pot efectua unele dintre mișcări?

Nu te stresa, nimeni nu se așteaptă să faci totul corect de la prima ședință. „Yoga este un proces continuu de învățare și adaptare. Instructorul tău îți poate oferi alternative pentru mișcările problematice. Ritmul respirației este esențial în yoga. Dacă se modifică prea mult poți lua o pauză sau poți întrerupe antrenamentul”, spune Ewing. 
Nu te compara niciodată cu ceilalți pentru că fiecare organism este diferit și cu toții avem un alt tip de rezistență fizică. „De fiecare dată când pășești pe covoraș te vei simți altfel, atât la nivel fizic, cât și psihologic. Dacă este un lucru pe care cu siguranță îl vei prelua de la prima ședință, acela este voința de a fi flexibil și de a-ți crea un antrenament compatibil cu tine”, adaugă Ewing.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată

;