Top 3 exerciții pe care femeile trebuie să le facă pentru un corp de invidiat

Îți dorești un corp ferm și tonifiat, dar te-ai plictisit de banda de alergat? Există exerciții pe care femeile trebuie să le facă pentru a-și recontura silueta mai rapid.
Remodelarea siluetei este un proces treptat, care necesită multă răbdare și disciplină. Nu te poți aștepta la rezultate spectaculoase după numai o săptămână, însă, dacă respecți un plan de alimentație sănătos și alegi exercițiile potrivite vei observa cum kilogramele în exces se topesc pe zi ce trece. Dieta nu este singurul factor care influențează țesutul adipos. Exercițiile fizice pe care le alegi pot accelera eliminarea celulitei și a centimetrilor în plus sau, din contră, te pot menține în faza de platou. Pentru a evita momentele neplăcute este bine să variezi tipul de exerciții pe care le efectuezi, astfel încât antrenamentul tău să aibă efectele dorite. Categoriile de exerciții pe care femeile trebuie să le facă pentru remodelarea siluetei nu se limitează doar la alergare. Deși la prima vedere poate părea mai simplu să petreci un timp îndelungat efectuând această activitate, nu te va ajuta să scapi de rotunjimile inestetice foarte repede.
Data viitoare când mergi la sală, uită-te cu atenție în jurul tău și observă ce fac femeile și ce fel de exerciții efectuează bărbații. Potrivit specialiștilor, în general bărbații ridică greutăți, în timp ce majoritatea femeilor aleg exercițiile de tip cardio. Sigur că există și excepții și unele femei preferă să ridice greutăți în timpul antrenamentului. Deși alergarea arde calorii, dacă vei efectua tot timpul acest tip de exercițiu, fără să faci și un antrenament pentru forță și masă musculară, în cele din urmă vei observa dezechilibrul din cadrul programului tău de fitness.
Ridicarea greutăților te ajută să obții brațe frumoase și ferme, fiind secretul eliminării rapide a grăsimilor și al transformării siluetei. 

 
Iată principalele exerciții pe care femeile trebuie să le facă pentru a avea o siluetă de invidiat:

 
1. Genuflexiuni într-un picior cu gantere

Ia două gantere și găsește o bancă sau o altă suprafață stabilă de o înălțime similară. Stai la o distanță de 60cm de bancă, cu spatele.
Du piciorul drept în spate, astfel încât degetele de la picior să atingă banca, în timp ce te sprijini doar pe piciorul stâng. Ține pieptul drept și începe să efectuezi genuflexiuni, îndoind piciorul stâng. Ai grijă ca în timpul genuflexiunii să nu-ți îndoi degetele. Dacă se întâmplă acest lucru deplasează-te puțin în față. Pe măsură ce te apleci, genunchiul drept se va apropia de podea, dar înainte să o atingă încordează mușchii fesieri  de la piciorul stâng și revino la poziția inițială. Repetă de 12-15 ori acest exercițiu, pentru fiecare picior.

 
2. Vâslitul cu o mână

Dacă lucrezi la postură și scapi de aspectul rotunjit al umerilor vei părea mai înaltă și mai slabă în scurt timp. Acest exercițiu îți fortifică mușchii spatelui, astfel încât să-ți fie mai ușor să ai o poziție corectă. De asemenea, stimulează țesutul muscular din zona bicepșilor și a umerilor.
Ia o ganteră cu mâna dreaptă, ținând palma spre corp. Fă un pas mare cu piciorul stâng, ca și cum ai vrea să sari. Îndoaie genunchiul stâng și îndreaptă-ți piciorul drept, sprijinindu-te în degetele de la picioare. Ține cotul stâng pe genunchiul stâng și îndreaptă-ți spatele. Menține spatele drept în timp ce încordezi mușchii stomacului și aduci gantera spre subraț. După aceea coboară ușor brațul, până când brațul drept este din nou întins. Repetă de 15 ori pentru fiecare picior.

 
3. Exercițiu pentru piept „chest press”

Spre deosebire de bărbați, femeile au adesea o masă musculară mai puțin dezvoltată pentru partea superioară a corpului. Acest exercițiu favorizează conturarea masei musculare, cu accent pe zona tricepșilor. Ia două gantere și întinde-te pe spate, pe o bancă de exerciții sau pe podea. Îndoaie genunchii și ține tălpile pe bancă sau podea.
Ridică cele două gantere deasupra pieptului, astfel încât să se atingă deasupra ta. Trage umerii în spate, departe de gât sau urechi și menține-i în această poziție. Când ești gata, îndoaie coatele și deschide palmele, până când antebrațele sunt într-o poziție perpendiculară față de bancă sau podea. Coatele trebuie să fie sub umeri. Adu ușor ganterele în poziția inițială și repetă de 10-15 ori.  
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod