Sănătate. Cum te ajută yoga să controlezi glicemia

Aceste exerciţii sunt considerate un remediu tot mai des folosit pentru diabet, deoarece creează un echilibru perfect între corp şi minte.
Persoanele care doresc să prevină diabetul sau să menţină sub control această boală pot adăuga şi yoga pe lângă adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Credeai că yoga este doar pentru mobilitate? Yoga îţi transformă corpul din interior către exterior şi te ajută să creezi un echilibru perfect între corp şi minte care, în timp, duce la creşterea rezistenţei fizice şi psihice.

Conform ehealthromania.com, în Marea Britanie, cursurile de yoga au devenit din ce în ce mai populare.
Numărul persoanelor care practică yoga a crescut semnificativ, inclusiv al persoanelor diagnosticate cu diabet. Acestea aleg să facă yoga pentru a-şi îmbunătăţi calitatea generală a vieţii.

Practicând yoga regulat, reduci nivelul stresului, sporeşti mobilitatea, îţi scade tensiunea arterială şi îţi îmbunătăţeşti starea mentală generală. Yoga pentru diabet este considerată a fi o opţiune promiţătoare în prevenirea şi menţinerea sub control a bolii, iar datele culese din mai multe studii sugerează că yoga are efect pozitiv asupra controlului glicemiei.


Gestionarea stresului este una dintre problemele de bază în tratamentul diabetului zaharat. Când suntem stresaţi, nivelul nostru de zahăr din sânge creşte, iar aceste valori crescute ale zahărului din sânge conduc la complicaţii grave, cum ar fi bolile de inimă.

Pentru unii este o artă, pentru alţii o disciplină, cert este că yoga îşi are originea în India antică de peste 5.000 de ani. Există mai multe forme când vine vorba despre yoga pentru diabet, dar cel mai des întâlnim hatha yoga.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod