obezitate

Motivul neașteptat pentru care weekendurile provoacă obezitate

Schimbarea programului cu care suntem obișnuiți în timpul săptămânii ne îndreaptă spre obezitate, arată cercetătorii.
Mult asteptatele weekenduri aduc o pauza izbavitoare in rutina noastra de zi cu zi. Le adoram fiindca putem sa ne odihnim, sa facem lucruri pentru care nu avem timp in restul saptamanii, pentru ca scapam putin de stresul serviciului. Dar toate avantajele ascund un pericol, sustin cercetatorii.

Un studiu recent a descoperit ca schimbarea programului cu care suntem obisnuiti in timpul saptamanii poate duce la o greutate mai mare si chiar la obezitate, scrie MindBodyGreen.
Efectul abaterilor de la rutina

Cercetatorii de la Universitatea din Barcelona au studiat un grup de peste 1.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 22 de ani din Spania si Mexic.
Ei au comparat indicele de masa corporala al subiectilor cu schimbarile survenite in weekenduri.

Autorii studiului au masurat variabilitatea obiceiurilor alimentare in weekenduri. Astfel, ei au urmarit ce mananca voluntarii la micul dejun, pranz si cina in timpul saptamanii comparativ in zilele libere.

Cercetatorii au descoperit ca participantii care nu mai respectau programul obisnuit cu ore fixe de masa aveau o crestere de 1,34 kg/m2 a indicelui de masa corporala si un risc ridicat de obezitate.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod