Forrest Gump

Oamenii de știință au folosit filmul „Forrest Gump“ pentru a studia creierul – ce au descoperit?

Oamenii de știință au folosit într-un studiu acest film pentru că provoacă o gamă întreagă de emoții, de la fericire la tristețe și chiar surpriză.
E imposibil sa urmaresti „Forrest Gump” fara sa incerci o multitudine de emotii. Chiar daca l-ai mai vazut de zece ori, filmul in care Tom Hanks a facut cel mai bun rol din cariera lui continua sa te incante, sa te intristeze pe alocuri si chiar sa te surprinda.

„Forrest Gump” te ajuta sa privesti viata ca pe un dar de care sa te bucuri din plin si pentru care merita sa lupti. Asa ca nu-i de mirare ca oamenii de stiinta au ales aceasta productie pentru a analiza reactiile celor care il urmaresc pentru a intelege mai bine felul in care creierul proceseaza unele stari emotionale.

Studiul, publicat de Nature Communications, a dus la crearea unei harti a emotiilor afective, relateaza MindBodyGreen.
Cercetatorii au rugat 15 voluntari sa priveasca o versiune editata a filmului si sa-si exprime reactiile emotionale. Participantii au notat ce simteau la fiecare scena, marcand si intensitatea acestor sentimente, pe o scala de 1 la 100.

Raspunsurile scrise au fost apoi comparate cu scanarile de imagistica cu rezonanta magnetica ale altor 15 voluntari care au urmarit filmul in cadrul unui studiu anterior. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod