Exercițiul care prelungește viața și ne menține sănătoși

Potrivit specialiștilor există un exercițiu pe care este obligatoriu ca toată lumea să-l facă, deoarece beneficiile aduse de el sunt imense.
Acest exercițiu îți spune ce vârstă are cu adevărat corpul tău, în funcție de cât de mult te poți îndoi cu spatele drept. Este un exercițiu simplu, dar care se dovedește a fi dificil pentru o mulțime de persoane, indiferent de vârsta pe care o au. Atunci când musculatura este relaxată și destinsă, în cazul persoanelor care nu sunt sedentare, acest exercițiu poate să fie foarte simplu. Însă, chiar și aceștia pot întâmpina dificultate în realizarea lui, în special dimineața când știm că întregul corp este mai rigid. 

Fă un mic test propus de site-ul BrightSide ca să vezi cât de corect poți să faci acest exercițiu care prelungește viața și ne menține sănătoși. 


Cum să faci acest exercițiu?


Apleacă-te în jos, încercând să atingi solul cu mâinile.
Picioarele se mențin încordate și nu trebuie să îndoi genunchii.
Spatele trebuie să fie drept, fără să existe nicio curbură a coloanei. 


Ce spune flexibilitatea pe care o ai despre corpul tău?

Reține cât de jos ai reușit să ajungi cu mâinile și vezi care este cu adevărat vârsta corpului tău, în funcție de flexibilitatea pe care o ai.

1. Dacă poți să pui palmele pe sol, în timp ce ai picioarele și spatele drepte, înseamnă că mușchii tăi sunt relaxați și ai o flexibilitate mare.
Vârsta corpului tău ar fi între 20 și 25 de ani.

2. Dacă reușești să atingi solul cu vârful degetelor de la mâini, în timp ce ai spatele drept, dar genunchii sunt foarte puțin îndoiți înseamnă că acest exercițiu nu îți aduce un disconfort și ești destul de flexibilă. Vârsta corpului tău ar fi undeva între 25 și 38 de ani. 

3. Dacă ajungi cu mâinile doar pe picior și trebuie să ții genunchii îndoiți, înseamnî că mușchii tăi sunt tensionați și ai o flexibilitate scăzută. Simți că nu ești deloc într-o poziție confortabilă.
Vârsta corpului tău, ținând cont de flexibilitatea pe care o ai, ar fi undeva între 38 și 50 de ani. 

4. Dacă nu poți să atingi deloc picioarele și mâinile sunt mult mai sus de glezne atunci vârsta corpului tău ar fi peste 50 de ani. Acest exercițiu este unul foarte inconfortabil pentru tine și nu poți să-l faci deloc fără să îndoi foarte mult genunchii. 


Cum să-ți îmbunătățești flexibilitatea?


Chiar dacă nu reușești să ajungi foarte jos cu mâinile, nu trebuie să renunți, ci să faci zilnic câte 30 de repetări ale acestui exercițiu. Vei constata ca după o lună, flexibilitatea va crește și reușești să faci mult mai ușor exercițiul.
Ligamentele și tendoanele devin mai puternice, musculatura se detensionează și reușești să devii mai flexibil indiferent de vârstă. 

Potrivit specialiștilor, acesta este unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru a ne menține sănătoși până la adânci bătrâneți. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod