Femeie care face genuflexiuni

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni?

Femeie care face genuflexiuni

Postura corpului se îmbunătăţeşte

Musculatura spatelui se întăreşte şi postura corpului se îmbunătăţeşte dacă faci genuflexiuni cu regularitate. De asemenea, scapi de durerile de spate cauzate de petrecerea unui timp îndelungat la calculator.


Îţi reglezi echilibrul hormonal

Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor, ajutând corpul să ajungă la un echilibru hormonal. În timpul exerciţiului, testosteronul şi hormonul de creştere au un nivel ridicat în corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grăsimilor, dezvoltarea masei musculare, îmbunătăţirea stării de spirit, a poftei de sex şi cu întărirea imunităţii.




Cum să faci corect genuflexiunile? Reguli de bază


Picioarele trebuie să fie depărtate, astfel încât ele vor depăşi puţin linia şoldurilor. Degetele picioarelor trebuie să fie îndreptate puţin înspre exterior. În timp ce faci exerciţiul, păstrează spatele perfect drept şi abdomenul încordat. Trage umerii în spate şi ridică pieptul. Astfel, spatele tău se va curba doar cât este normal pentru a proteja coloana vertebrală.

Un alt lucru de care să ţii cont este acela că nu trebuie să te uiţi niciodată la picioare! Privirea trebuie să fie în oglindă (iar dacă nu eşti la sală atunci te vei uita înainte, ţinând capul drept).

Toată greutatea ta trebuie să o simţi în călcâie, care nu se ridică deloc de la sol în timpul exerciţiului.

Un lucru extrem de important: când te laşi în jos, fundul se duce cât mai înapoi, iar spatele rămâne drept! Nu te lăsa cu trunchiul în faţă!


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod