Alergarea, un sport la modă. Câţi români îl practică?



Pentru ce aleargă românii

S-a dovedit în ultimii ani că marile evenimente de alergare au un impact deosebit în oraşele în care sunt organizate, cu implicaţii financiare, turistice şi nu în ultimul rând sociale. Cei care aleargă vor, în general, să sprijine o cauză nobilă, cum ar fi strângerea de fonduri pentru bolnavii de cancer sau, de ce nu, să promoveze un stil de viaţă sănătos. 

Şi de ce nu ar fi alergarea sportul preferat al românilor, când 5 minute pe zi prelungesc viaţa cu 3 ani? Cercetătorii sunt de părere că cei care aleargă în mod constant trăiesc cu 5-7 ani mai mult decât persoanele sedentare.
Există totuşi două elemente de care trebuie să ţineţi cont: în primul rând, este foarte important ca încălţămintea să confere aderenţă optimă şi stabilitate în momentul deplasării. Dacă practicaţi regulat acest sport nu ezitaţi să investiţi într-un echipament corespunzător. Pentru un echipament minim de alergare românii investesc aproximativ 700 de lei. În al doilea rând, nu trebuie să exageraţi. Alergările uşoare de 20-50 de minute pe sesiune, practicate de trei ori pe săptămână, au efecte pozitive asupra sănătăţii şi sunt mai sigure decat alergările intensive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod