7 soluţii ca să scapi de burtă în 30 de zile

Primăvara te-a prins nepregătită şi silueta ta încă păstrează semnele unei ierni pline de răsfăţuri culinare. Dacă până acum puteai ascunde colăceii cu ajutorul hainelor groase, rochiile şi topurile de primăvară scot în evidenţă rotunjimile.
Primăvara te-a prins nepregătită şi silueta ta încă păstrează semnele unei ierni pline de răsfăţuri culinare. Dacă până acum puteai ascunde colăceii cu ajutorul hainelor groase, rochiile şi topurile de primăvară scot în evidenţă rotunjimile.

Nu dispera! Cu puţin efort şi multă voinţă îţi vei recăpăta silueta. Iată 7 metode eficiente care te scapă de grăsimea de pe abdomen.

1. Nu te înfometa!

Deşi este prima soluţie care îţi vine în minte când vrei să dai jos câteva kilograme, nu este deloc eficientă. Din contră, susţin nutriţioniştii. Organismul va reacţiona la înfometare eliberând aşa numiţii hormoni ai stresului care transformă caloriile în grăsime.

2. Schimbă dieta!

Iarna a trecut şi, odată cu vestimentaţia, ai nevoie şi de schimbări în alimentaţie. Consumă cât mai multe fructe şi legume pentru a beneficia de vitamine şi minerale, dar şi pentru a-ţi modela silueta. Nutriţioniştii susţin că anumite alimente te ajută să scapi de colăcei. Pentru un abdomen frumos, asigură-te că din alimentaţia ta nu lipsesc alimente precum: nucile, afinele, oţetul, fulgii de ovăz, ouăle, ananasul, uleiul de măsline, avocado.

3. Râzi cât mai mult!

Îţi poate părea stupid, dar râsul chiar este sănătos. Şi în plus te scapă de inestetica burtică. Cel puţin aşa arată studiile. Când râzi, muşchii abdominali se încordează, efectul fiind unul asemănător cu cel al unui exerciţiu fizic.

4. Apa, ingredientul minune

Băuturile carbogazoase şi alcoolul reprezintă un pericol pentru silueta ta. Aerul din sucurile carbogazoase ajunge în stomac şi poate provoca senzaţie de balonare şi gaze intestinale. În plus, conţin un număr ridicat de calorii. Înlocuieşte-le cu apă. Pe lângă faptul că te ajută să elimini toxinele şi este lipsită de calorii şi conservanţi, apa creşte senzaţia de saţietate.

5. Acordă timp suficient odihnei!

6-8 ore de somn pe noapte este ceea ce ne recomandă specialiştii. Studiile au demonstrat că oboseala nu numai că ne îmbătrâneşte dar ne şi afectează silueta. Potrivit cercetătorilor, starea de oboseală intensifică senzaţia de foame şi ne face mai vulnerabili în faţa alimentelor bogate în calorii.

6. Sportul, obligatoriu pentru un corp armonios

Nu există soluţii minune. Nu poţi scăpa de colăcei fără efort. Exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru o siluetă frumoasă şi tonifiată. Mergi mult pe jos, aleargă, dansează sau fă-ţi un abonament la sală. Fă cât mai multă mişcare şi vei avea doar de câştigat. Nu numai că vei scăpa de kilograme, dar starea ta generală de sănătate se va îmbunătăţi.

7. Lipoaspiraţia, intervenţia care te scapă de colăcei

Dacă dieta şi sportul nu funcţionează în eliminarea grăsimii din jurul abdomenului, mai există o soluţie. Lipoaspiraţia este recomandată persoanelor cu greutate normală dar cu depozite de grăsime (din zone precum coapsele, abdomenul, toracele, genunchii, braţele, gleznele, gambele) care nu pot fi eliminate prin dietă şi exerciţii fizice.

 

Pentru a reduce aspectul de burtică mai este recomandat:

  • Respectă orele de masă;
  • Mestecă bine alimentele şi evită să mănânci pe fugă sau stând în picioare;
  • Consumă alimente gătite la abur, cuptor sau pe grătar;
  • Evită mesele copioase;
  • Evită să faci exces de alimente care îngreunează digestia: mâncăruri cu usturoi, ceapă, fasole, mazăre şi varză;
  • Consumă minim 2 litri de apă pe zi;
  • Evită să mănânci alimente prea reci sau prea calde;
  • Consumă alimente uşoare care sunt repede digerate: peste, carne de pui, brânză, orez;
  • Renunţă la produsele sărate care reţin lichidul în organism.  

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gyc pe 11 Mai 2012, 13:20
    ha ha

    Cum sa te scape rasul de burta....? Daca stai in baza rasului sa dai jos burta, atunci cu siguranta o vei face mai mare.

    0
    0

  • angelica pe 22 Apr 2011, 19:11
    e calumea!!!!

    imi place am practicat cele 7 solutii care m-i s-au dat si am reusit am un corp frumos incercati si voi

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod