5 trucuri pentru a masca burta

Chiar dacă nu este sezonul costumelor de baie, burtica este greu de ascuns şi este inestetică. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să o ascunzi.

Chiar dacă ai asudat din greu la sală şi ai făcut numeroase sacrificii alimentare, talia ta nu este tocmai de viespe. Bucăţica de grăsime de pe abdomenul tău se încăpăţânează să-ţi facă zile amare.

 

 Chiar dacă nu este sezonul costumelor de baie, burtica este greu de ascuns şi este inestetică. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să o ascunzi.

 

1. Îmbunătăţeşte-ţi postura.

Este prima regulă pentru căpăta mai multă încredere în tine şi pentru a reduce aspectul de burtică. Trage burta, încordează muşchii abdominali şi efectele vor fi surprinzătoare. În plus, acest mic exercitiu te va ajuta să lucrezi muschii de la nivelul abdomenului. Pentru o postură corectă, îndreaptă spatele, astfel încât atunci când stai în picioare, capul, spatele şi picioarele să formeze o linie dreaptă.

Foloseşte-te de acest exerciţiu pentru a observa dacă ai o postură corectă sau nu: atârnă o sfoară de tavan, apropie-te cu spatele de ea şi apoi priveşte-te în oglindă pentru a observa cât de drept este spatele tău.

2. Scapă de balonare!

Pe lângă aspectul neplăcut de burtică, balonarea sau meteorismul abdominal, dă şi o senzaţie mare de disconfort. Iată ce poţi face pentru a preveni balonarea:
  • Respectă orele de masă;
  • Mestecă bine alimentele şi evită să mănânci pe fugă sau stând în picioare;
  • Consumă alimente gătite la abur, cuptor sau pe grătar;
  • Evită mesele copioase;
  • Evită să faci exces de alimente care îngreunează digestia: mâncăruri cu usturoi, ceapă, fasole, mazăre şi varză;
  • Este interzis consumul alimentelor prăjite, mâncărurilor picante şi afumăturilor;
  • Consumă minim 2 litri de apă pe zi;
  • Evită să mănânci alimente prea reci sau prea calde;
  • Mânâncă multe fructe şi legume dacă balonarea este cauzată de spasmele intestinale. Însă, ai grijă, în unele cazuri anumite fructe şi legume pot crea balonare: merele, prunele, castraveţii, ridichiile, varză;
  • Consumă alimente uşoare care sunt repede digerate: peste, carne de pui, brânză, orez;
  • Renunţă la produsele sărate care reţin lichidul în organism.  

3. Hainele pot ascunde multe...

Nimic mai adevărat. Alege-ţi corect hainele şi foloseşte-le pentru a-ţi masca imperfecţiunile. Optează pentru bluziţe gen babydoll care, pe lângă faptul că te ajută să ţii departe de ochii curioşilor abdomenul uşor curbat, sunt şi foarte trendy. La cumpărături, probează întotdeauna înainte de a merge la casă pentru a plăti. Astfel nu te vei trezi cu o haină care nu ţi se potriveşte sau care are o mărime prea mare sau prea mică, pentru că acestea îţi pot scoate în evidenţă zonele problematice.

De ajutor îţi poate fi şi burtiera. Acesta este foarte eficientă în ascunderea grăsimii de pe burtă şi îţi poate crea o talie de vis. Este de ajutor mai ales când trebuie să porţi rochii.

4. Renunţă la băuturile carbogazoase!

Reprezintă unul dintre cei mai temuţi duşmani ai abdomenului plat. Aerul din sucurile carbogazoase ajunge în stomac şi poate provoca senzaţie de balonare şi gaze intestinale. În plus, conţin un număr ridicat de calorii. Înlocuieşte-le cu apă sau alte băuturi neacidulate.

5. Mănâncă des şi în cantităţi mici!

O regulă simplă şi foarte eficientă. În loc de trei mese pe zi, alege să mănânci mai puţin şi mai des. Prin această schimbare poţi reduce riscul de balonare şi chiar să controlezi senzaţia de foame.

Dacă nu eşti suficient de motivată să scapi de grăsimea de pe abdomen, află că ea îţi pune în pericol sănătatea şi predispune la diabet, boli de inimă şi cancer la sân. Alimentaţia joacă un rol important în eliminarea grăsimii de pe talie, cât şi exerciţiile fizice. S-a dovedit că alimente precum nucile, oţetul, fulgii de ovăz, ouăle, ananasul, uleiul de măsline, avocado sunt eficiente în reducerea grăsimii abdominale.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Chriss9 pe 5 Ian 2011, 15:50
    Babydoll

    De obicei bluzitele babydoll te fac si mai grasa :))...ascund colaceii insa...:))

    0
    0

  • floringrosu27 pe 5 Ian 2011, 11:30
    Dati un clik.............si inscrietiva si voi

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-floringrosu27

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod