5 exerciţii care te ajută să slăbeşti până în noaptea de Înviere

Lupta cu kilogramele nu trebuie să fie o corvoadă pentru tine. Mâncarea sănătoasă, dar şi un program regulat de exerciţii fizice pot să facă minuni într-un timp scurt. Vezi câteva exerciţii eficiente!

Lupta cu kilogramele nu trebuie să fie o corvoadă pentru tine. Mâncarea sănătoasă, dar şi un program regulat de exerciţii fizice pot să facă minuni într-un timp scurt. Vezi câteva exerciţii eficiente!

 

Ca să slăbeşti în timpul rămas până la Paşte ai nevoie de un plan alimnetar sănătos, dar şi de un set de exerciţii fizice pe care să le faci zilnic. Alimentele pe care trebuie să te bazezi sunt legumele, verdeţurile, fructele şi cerealele integrale. Carnea şi produsele lactate trebuie consumate moderat, în cantităţi mici şi fără să alegi variantele foarte bogate în grăsimi.

De asemenea, o atenţie sporită trebuie să o acorzi modului în care prepari alimentele. Acesta trebuie să fie cât mai simplu şi fără grăsimi. Prăjelile, produsele de patiserie, dulciurile şi produsele din făină albă rafinată trebuie evitate. Acest regim alimentar te poate ajuta nu numai să scapi de kilogramele nedorite până la Paşte, ci îţi va îmbunătăţi şi sănătatea.

Atunci când vorbim despre băuturile pe care este recomandat să le consumi trebuie să ştii că sucurile acidulate sau nectarul nu au ce să caute în dieta ta. În afară de o cafea neagră neîndulcită pe care te poţi baza dimineaţa, poţi să consumi apă plată, ceaiuri din plante medicinale şi sucuri din legume. Aceastea te vor ajuta să menţii organismul hidratat şi să stimuleze metabolismul.

După ce ai pus în aplicare planul alimentar trebuie să treci la următoarea etapă: sportul. Eva.ro îţi recomandă un set de exerciţii fizice care ard grăsimile şi tonifiază corpul. Aceste exerciţii trebuie să le faci în fiecare zi, iar de 2-3 ori pe săptămână este recomandat să faci alergări uşoare. Timpul de alergare se măreşte treptat, pe măsură ce capeţi rezistenţă, astfel că la început este bine să alternezi alergatul cu plimbarea la pas alert.

Iată care sunt exerciţiile fizice pe care trebuie să le faci zilnic:

 

Exerciţiul 1 - pentru muşchii fesieri, partea posterioară a coapselor


1. Din poziţia culcat pe spate, picioarele îndoite şi mâinile pe lângă trunchi ridică fundul.
2. Presează podeaua cu mâinile pentru a ridica trunchiul.
3. Doar picioarele, capul şi umerii trebuie să rămână pe sol.
4. Menţine poziţia şi respiră adânc de 5-10 ori, după care repetă acest exerciţiu de înca 3 ori.

Acest exerciţiu este deosebit de folositor pentru fund şi coapsele posterioare. 


www.womenshealthmag.com

 

Exerciţiul 2


Aşază-te în genunchi şi coate cu muşchii abdominali încordaţi şi ridică încet un picior până când face un unghi de 90 grade, iar talpa este paralelă cu podeaua. Execută între 1 şi 3 serii pentru fiecare picior, de până la 16 repetări.

Pentru a adăuga un element de dificultate acestui exerciţiu şi a-ţi lucra muşchii mai repede, poţi adăuga o greutate uşoară fie în spatele genunchiului, fie ataşată de gleznă. 

 

 Exerciţiul 3


Întinde-te cu spatele pe podea şi cu mâinile deasupra capului. Ridică încet trunchiul şi picioarele şi apoi revino în poziţia iniţială. Repetă de 20 de ori.

 

Exerciţiul 4


1. Din poziţia culcat pe spate, genunchii îndoiţi ridică uşor spatele, apoi picioarele.
2. Întinde mâinile paralel cu solul şi apoi picioarele.
3. Menţine poziţia timp de câteva secunde, după care relaxează-te şi repetă mişcarea de 5 ori.

Acest exerciţiu te ajută să-ţi lucrezi muşchii abdominali fără să suprasolicite gâtul cum se întâmplă în cazul abdomenelor. 


www.womenshealthmag.com

 

Exerciţiul 5


Poziţia de start: stând în şezut, sprijin pe palmele orientate spre fund, picioarele întinse. Ridică corpul astfel încât să formeze o linie dreaptă, în timp ce te sprijini în mâini şi picioare. Ridică piciorul stâng până este perpendicular cu trupul şi coboară-l menţinând poziţia dreaptă a corpului. Execută 4 mişcări pentru fiecare picior. 


Foto: health.com

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • simika pe 26 Apr 2013, 09:02
  va zic eu cum sa slabiti....

  Mergeti fratilor la un nutritionist cu analize si tot ce trebuie si nenea ala spune ce ai de facut pas cu pas....poti face asta fara bani, doar cu o trimitere de la medicul de familie, asta pentru cei care isi faceau griji.....Si apropo'muuuuulta vointa!!!!!!!!!!!!

  3
  0

 • Anca pe 25 Apr 2013, 01:36
  >))

  Un titlul plin de tâlc. Cine face exerciții știe că sportul nu este o activitate pentru Cenușărese, adică, după miezul nopții arăți bine și după aceea poți să-ți vezi liniștită de viața ta, de colăcei și kilogramele în plus.

  8
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod