Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Faza de croaziera, etapa cu numarul doi


Din acest punct, dieta devine mai... indulgenta, permitandu-ti sa combini proteinele cu legumele sarace in carbohidrati. In aceasta perioada nu ai voie sa mananci mazare, porumb, orez, fasole boabe, dar nici paste fainoase. Atunci cand ai ajuns in acest punct nu trebuie sa te alarmezi ca nu mai slabesti atat de mult, pentru ca este normal ca scaderea ponderala sa fie cam de 1 kilogram pe saptamana. "In faza doi, nu avem voie sa mancam carbohidrati. Indicate sunt doar legumele proaspete: ridichi, rosii, castraveti, salata, usturoi, ceapa, tot ce asigura fibre, vitamine si minerale. De asemenea, avem interzis la zahar, pe care-l luam oricum din amidonul din legume", explica in continuare medicul Marlena Pascu.

In aceasta perioada poti consuma, de exemplu, o supa de legume sau o salata la felul principal, iar felul doi poate consta intr-o friptura sau peste la gratar.

Pana aici nu ti se pare nimic iesit din comun, o sa-mi spui ca este inca o dieta care nu te asigura ca dupa ce ai terminat-o nu se va produce efectul yo-yo.
Ei bine, am o surpriza pentru tine, medicul Dukan s-a gandit la acest lucru si a mai inventat alte doua faze: faza de consolidare si cea de stabilitate.

Faza de consolidare, faza cu numarul 3


Acum medicul iti da liber sa te bucuri de produsele care iti faceau placere inainte si pe care nu le mancai de teama ca te vei ingrasa. Si aici, insa, exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, pentru ca altfel toata munca de pana atunci va fi in van. Asadar, in aceasta faza este indicat sa reintroduci in alimentatia ta cateun produs interzis in cantitati mici, progresive in fiecare zi. Nutritionistul iti recomanda sa acorzi fiecarui kilogram pierdut cate cinci zile de consolidare. Astfel, organismul tau se va reobisnui cu aceste produse, iar kilogramele nu vor mai reaparea. "In faza de consolidare, adaugam progresiv alimentele interzise: cartof, orez, mazare, paste, fasole boabe.
In fiecare zi, adaugam, sa zicem, cam 20g din fiecare aliment"
, conchide Marlena Pascu.

Iata ca am ajuns la finalul dietei, la greutatea dorita, dar ce facem mai departe ca sa nu ne ingrasam? Foarte simplu, urmam faza de consolidare.

De acum incolo, poti manca orice, in orice cantitati, cu o singura regula care trebuie sa-ti fie lege pentru toata viata. Alege o zi din saptamana, de preferinta joia, sfatuieste medicul Dukan, cand vei manca numai proteine. "Daca o data pe saptamana mananci numai proteine, poti slabi pana la un kilogram si in acest fel poti corecta excesul de grasime acumulat in timpul saptamanii", spune nutritionistul Dukan.

"In Franta, obiceiul de a manca numai proteine joia este atat de popular incat, daca merg la un restaurant cu familia mea in aceasta zi din saptamana, aud in jurul meu foarte multi clienti care comanda peste sau friptura fara garnitura sau salata", povesteste Dukan.


Ingrediente minune in aceasta dieta


Exista si astfel de indicatii atunci cand te hotarasti sa urmezi dieta Dukan. In primul rand ai grija ca, cel putin in prima faza, sa bei trei litri de apa plata, pentru ca aceasta iti va ajuta organismul in procesul de digestie. In urmatoarele faze te poti limita la doi litri, insa la inceput esti sfatuita sa faci acest efort.

Si, poate ca cel mai important aspect, este consumul de ovaz. Este foarte important ca in timpul acestei diete si pentru totdeauna, sa consumi trei lingurite de ovaz pe zi. In afara faptului ca are un continut ridicat de fibre solubile, care retin apa din intestine si dau senzatia de satietate, ovazul este foarte bun pentru inima si inlatura constipatia care se instaleaza negresit la inceputul dietei din cauza consumului mare de proteine.

Mai mult decat atat, pofta ta de dulce poate fi satisfacuta incepand cu faza a doua a dietei, cu o tarta de ovaz pe zi.

Un mic ajutor


Iti vand un pont. Intra pe Dukandiet.co.uk unde, daca vei raspunde la cateva intrebari simple, vei primi un grafic exact cu etapele pe care trebuie sa le parcurgi ca sa ajungi la greutatea mult visata.


Astept sa-mi spui ce parere ai despre aceasta dieta, dar si care este situatia, in cazul in care decizi sa o urmezi.

 

Comentariile 1-50 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • razvan pe 21 Mar 2015, 21:35
    o sa muriti cu toti!!!!!

    lasati dracu prostiile astea ca nu sunt bune , o sa va ingrasati de 2 ori mai mult si va scurtati durata de viata , cititi si dezavantajele oameni buni !!!!

    1
    3

  • anonim pe 30 Aug 2014, 18:51
    10 kg in 5 saptamani

    am inceput regimul pe data de 24.07 si pana acum am dat jos 10 kg.

    2
    0

  • andreea pe 11 Mar 2014, 10:49
    dieta dukan

    Tin dieta dukan de 9 zile sunt inca la faza de atac, nu mi-am facut testul, in primele 5 zile am dat jos 3 kg, acum am inceput sa stagnez, bine recunosc ca am mancat si ceva gresit acum cateva zile, pot sa continui cu dieta? se vad rezultate si in faza de croaziera? adica pot sa slabesc daca o sa trec la faza de croaziera ? sau trebuie sa mai tin etapa de atac?

    1
    0

  • elema pe 7 Mar 2014, 12:17
    reluare

    am slabit cu dukan, si,desi am respectat regulile m-am ingrasat .am reluat dieta si nu mai reusesc sa dau jos nici un gram

    8
    1

  • Oltebia1 pe 16 Feb 2014, 19:39
    dieta dukan

    Și eu țin dieta dukan. În 4 zile amslăbit 3,5 Kg. dieta funcționează perfect. felicit toate doamnele care au ăncredere în această dietă.

    3
    0

  • delia pe 31 Ian 2014, 14:33
    nestiinta

    fetelor, vad o caruta de intrebari stupide aici. puneti mina si cititi cartile lui DUkan, cautati pe google si vedeti site-ul, cititi retete si INTELEGETI mai intii procesul. Apoi puneti intrebari. de ce sunteti asa de superficiale si va asteptati ca cineva sa va dea raspunsurile pe tava. daca asta doriti, nu veti avea rezultate! cum veti putea sa aveti un regim normal o viata intreaga daca nu stiti principiile de baza? Stiu, veti spune ca fix de asta intrebati aici. dar mai intii depuneti un minim de efort si documentati-va. cum veti reusi altfel?

    5
    0

  • Daniela pe 11 Ian 2014, 13:00
    A-si dori sa incep si eu dieta Dukan , insa nu stiu cum se procedeaza.. am nevoie de ajutor din partea voastra.

    Salut tuturor , ma numesc Daniela , si vreau sa incep aceasta dieta si eu , deoarece vreau sa slabesc .. mi-ar face mare placere daca cineva imi va raspunde si ma va invata cums e procedeaza si sunt curioasa daca intradevar da roade aceasta dieta. Sper sa-mi raspundeti .. O zi buna tuturor si va multumesc .

    8
    2

  • irina nicoleta pe 12 Sep 2013, 19:02
    dieta

    cat timp dureaza etapa 2

    10
    1

  • lacramioara20 pe 26 Iun 2013, 22:36
    Cer o parere

    Daca am valorile acidului uric marite pot urma aceasta dieta?

    2
    1

  • Mihulica pe 26 Mai 2013, 17:44
    Dukan mi-a schimbat viata

    Din data de 4 martie 2013 si pana in prtezent am lasat in urma 22kg. Concluziile le trageti fiecare. Detalii si suport gasiti pe forum

    38
    5

  • andra pe 22 Mai 2013, 23:20
    ceaiuri

    Pot bea ceaiuri in prima etapa?

    17
    0

  • elena pe 15 Mai 2013, 20:11
    dukan

    Am inceput dieta dukan de o zi si am dat jos intro zi 1 300 .eeeee super tare si e usor de tinut

    4
    0

  • mihaela pe 10 Mai 2013, 09:07
    dukan

    incepand cu 62 kg dieta si acum ajungand la 55.5 vreau sa incurajez pe toate fetele care nu sunt multumite de cum arata sa incerce aceasta dieta.;nu e un stil de viata foarte sanatos dar avand in vedere ca legumele si fructele le consumi treptat e bine.targhetul meu era de 58 dar vazand ca ajung la 55.5 acum imi doresc 53 si gata ,trec in consolidare ca abia astept un grapefruit yami yami.pup si spor la slabit

    12
    0

  • mihaela pe 17 Apr 2013, 21:22
    dukan

    sunt foarte multumita de aceasta dieta.o colega de liceu mi a recomandat o.inainte de dukan eu faceam sport si mancam multe salate si nimic dupa ora sase.am slabit asa doar 4 kg dar la un moment dat nu se mai misca acul cantarului deloc.asa ca la sfatul colegei am zis sa incep dukan cu 62 kg dar eram sigura ca nu functioneaza.SURPRIZA.dupa 3 zile de atac am slabit 2.5 kg iar apoi am inceput croaziera si .am slabit inca 2 kg in 14 zile.super.vreau sa ajung la 55,mai am 2.5 kg deci nu e f mult.ma simt excelent si recomand tuturor dukan cu un pic de vointa.pup dunkanitelor

    15
    0

  • mihaela pe 17 Apr 2013, 21:15
    dieta

    dieta dukan chiar functioneaza.

    9
    0

  • mihaela pe 17 Apr 2013, 21:15
    dieta

    dieta dukan chiar functioneaza.

    5
    0

  • mary79 pe 19 Mar 2013, 23:03
    dieta

    ma numesc mariana , an primul rand ,buna as vrea sa tin si eu dieta dar nu prea anteleg va rog vreau si eu detali cum sa ancep

    10
    0

  • leustean elena pe 6 Mar 2013, 12:57
    nu stiu cum sa fac dieta dukan

    vreau sa slabesc cu dieta dukan si nu stiu regimul si cum se prinde crusca de avena da mukltumesc mult mai mult vreau reteta .

    14
    19

  • elena pe 6 Mar 2013, 12:54
    ceau.sint in italia si nu stiu cum sa prind crusca de avena.

    vreau ca cineva sa ma ajute sami spuna cum sa le prigatesc si cca vreau sa slabesc macar 15 k iind sa le pot prinde multumesc si astept raspuns cine la luat.in continuare vreau sa tin dieta cu dukan mersi mult .

    14
    4

  • geny pe 1 Mar 2013, 11:24
    intr.

    poata sa-mi spuna cineva daca ai probleme cu tiroida dieta functioneaza?daca te blochezi la o anumita greutate 3 saptamani are rost sa continui? multumesc.

    15
    3

  • anitza pe 18 Feb 2013, 11:56
    dieta dukan

    azi este prima zi ......eu am tiroida oare o functiona fieta ?????? cine stie ...o sa vad ????

    16
    6

  • ramona pe 15 Feb 2013, 15:19
    reteta lu dukan

    azi e prima zi din dieta e cam greu dar sper sa pot trece peste asta. Am 79kg si as vrea sa ajung la 60 ,am auzit de dieta lu dukan si as vrea sa vad cat e de eficienta, o sa va spun peste 10 zile daca a dat rezultate

    6
    1

  • daniela teodoru pe 14 Feb 2013, 20:11
    retete dukan

    eu inca nu am inceput regimul dar eu cred ca mincind mai putin si fara prajeli se vad niste rezultate/sotul meu de ex. cin vrea sa dea jos niste kl. maninca numai supe de zarzavat si iaurt degresat ceaiuri si reuseste.eu nu pot sin pofticioasa si nu ma pot aptine ma trezesc si noaptea si simt nevoia sa rontai ceva.acum am inceput sa beau ceai alb cu ghimbir si anason.ma simt mai usoara si mi sa redus pofta de mincare si nici nu ma mai balonez.inainte si daca beam apa ma simteam de parca mincasem toata ziua

    8
    7

  • daniela teodoru pe 14 Feb 2013, 20:11
    retete dukan

    eu inca nu am inceput regimul dar eu cred ca mincind mai putin si fara prajeli se vad niste rezultate/sotul meu de ex. cin vrea sa dea jos niste kl. maninca numai supe de zarzavat si iaurt degresat ceaiuri si reuseste.eu nu pot sin pofticioasa si nu ma pot aptine ma trezesc si noaptea si simt nevoia sa rontai ceva.acum am inceput sa beau ceai alb cu ghimbir si anason.ma simt mai usoara si mi sa redus pofta de mincare si nici nu ma mai balonez.inainte si daca beam apa ma simteam de parca mincasem toata ziua

    2
    3

  • adelayda pe 25 Ian 2013, 16:16
    dieta dukan

    eu am inceput regimu de 2 zile si nu am luat tarate si nici nu am putut sa beau 2 litri de apa si totusi am slabit 2 kile.dieta merita tinuta

    4
    3

  • ionut pe 9 Dec 2012, 22:37
    Cura

    Eu am slabit in 2 luni 20 de kg am plecat de la 100 kg si am ajuns la 80 kg .... nush cat de indicat si sanatos e dar eu am facut in felul urmator: o masa pe zi (gratar.lapte.salata de varza.branza) ,o ciocolata pe saptamana ... si sport : marti,joi si sambata .cate 2-3 ore.... si fructe cat de multe .In rest....... Painea am scos-o de tot din meniu... prajit la fel. ... si inca supravietuiesc....

    18
    0

  • alyna pe 26 Nov 2012, 15:59
    dieta dukan

    am si eu o intrebare fructe cand avem voie sa consumam?

    5
    13

  • doina anghel pe 24 Nov 2012, 21:53
    faza de croaziera

    Va rog sa imi spuneti daca in faza 2, la dieta dukan am voie varza murata.

    2
    12

  • Ion Gina pe 29 Oct 2012, 00:19
    Se poate!!!!!!!!!!!!!

    Buna seara, este cea mai buna dieta din cate am icercat, pentru mine cel putin si nu au fost putine cele incercate, o data cu mine au mai inceput 2,3 persoane cunoscute, apropiate mie, toate avem aceleasi rezultate minunate, 12-13 kg pierdute in 2 luni de regim Dukan, si nu am pornit de 100-120kg, toate am avut 76 -79 kh, la 65 kg este minunat si continuam, n mai simtim ca suntem la regim, vrem mai multe si mai multe kg arse, intrati pe www.dietadukan.ro si gasiti absolut toate informatiile de care aveti nevoie, inclusiv retete de mancare, dulciuri,panie dukan si va asteapta si un forum extraordinar cu multe sfaturi si incurajari, am devenit fan Dukan, aveti incredere, ca se poate si spor la ars kg.

    21
    3

  • roxana pe 21 Oct 2012, 13:33
    dieta

    tin aceasta dieta d 4 sapt.in prima fata am tinut 5 zile si ma slabit 3 kg,apoi am intrat in faza 2 in kre am slabit 2 kgsi d 2 sapt nu am mai slabit nici un gram.c sa fac?sa continui sau sa ma opresc?asa a ti patit si voi?

    15
    1

  • MIRELA pe 15 Oct 2012, 16:00
    REGIMUL DUKAN

    DE UNDE PUTEM CUMPARA CARTEA CU RETETE DUKAN

    23
    0

  • Emanuela pe 14 Oct 2012, 13:54
    faza 3

    Cat timp dureaza faza a 3-a ??

    11
    3

  • oana pe 14 Oct 2012, 11:19
    buna lenuta

    dupa 10 zile de atac incepi cu zilele de proteine+legume.Eu asa am tinut.mult succes

    5
    0

  • lenuta pe 11 Oct 2012, 09:07
    dieta dukan

    dupa 10 zile de atac, umeaza iar 3 zile atac+3zile atac+legume? astept raspuns

    0
    3

  • simona pe 10 Oct 2012, 13:59
    fazele dietei

    buna tuturor e prima data cand postez dar m-am gandit dc nu?:P M-am apucat de dieta acum 2 saptamani, si as vrea ma "confesez" si voua ce stiu despre dieta si cum a decurs pentru mine pana in momentul de fata. Dieta este formata din 4 etape : Voi incepe cu prima :P -ATAC: proteine pure: *carne(pui , vita, peste, seefood, carne tocata) care sa aiba un continut de grasimi pana in 5 % pe portie *lapte fat free *branza fat free:quark *oua *cafea/ceai/bauturi acidulate dar fara zahar *branza de vaci dietetica *semipreparate:dar care nu contin O CANTITATE MAI MARE DE GRASIMI DE 5 % dar , atentie nu pork:ham /sunca de pui etc. In prezent am dat jos 5 kg ...wish me luck daca aveti si alte intrebari , despre ce/cum/retete vizavi de dieta imi puteti scrie pe email succes !!!

    2
    2

  • valentina pe 1 Oct 2012, 14:09
    cat timp se tine faza a doua?

    Iulia te-as ruga sa-mi spui cat timp at tinut faza 2 a. ai mentionat ca mai ai 2 zile si treci la urmatoarea atapa?

    11
    1

  • oana pe 1 Oct 2012, 10:31
    alexandra

    taratele de ovaz le gasesti la plafar,iar cat despre lactate cu 0 grasimi nu stiu ce sa iti zic.eu am folosit iaurt bradet cu 0.1 grasimi si chiar si asa dieta a functionat.am pornit de la 69,3 iar acum dupa 3 saptamani am 64,5.eu zic ca este foarte bine tinand cont ca am mai incercat si alte diete dar degeaba.mult succes

    2
    1

  • alexandra pe 30 Sep 2012, 13:39
    taratea de ovaz

    eu chiar vreau sa incerc aceasta dieta insa nu prea gasesc produsele precum taratea de ovaz sau lactate cu 0% grasime....daca imi puteti recomanda supermarketuri in care asi putea gasi......:)

    2
    2

  • iulia pe 28 Sep 2012, 21:51
    dieta Dukan

    Dieta Dukan chiar functioneaza foarte bine. Eu o tin din 9 mai 2012 si am slabit pana azi 19,8 Kg. Mai am 2 zile de tinut din etapa a 2-a si termin, si totodata ajung si la un "minus 20 Kg". De la 1 octombrie, o sa intru in etapa a 3-a. De abia astept sa mananc fructe. Nu mai pot rezista fara ele. Deci dieta medicului francez chiar merge. Eu am cumparat cele 2 carti ale lui, una cu dieta propriu-zisa (in carte e prezentata mult mai pe larg decat pe net), si alta cu retetele lui Dukan pentru toate fazele. Doresc bafta tuturor celor care au inceput dieta. Mult succes!

    6
    1

  • oana pe 17 Sep 2012, 16:02
    dieta

    dieta functioneaza deoarece cred k am slabit intr-o saptamana cam 3 kilograme.astazi incep a doua saptamana si o sa tin tot faza de atac,deoarece in aceasta se slabeste mai repede.de saptamana viitoare voi incepe cu legume.mult succes tuturor.

    10
    1

  • oana pe 16 Sep 2012, 14:04
    buna

    buna mariana.Eu stiu ca ai voie sa mananci doar telemea si cascaval.te rog poti sa imi spui ce mancai tu in faza de atac?rezultatele au aparut din prima saptamana?

    5
    5

  • mariana pe 12 Sep 2012, 10:37
    urda

    buna ziua si mult succes tuturor! intrebare: urda este permisa in faza de atac? a mai intrebat cineva mai sus dar nu a primit raspuns...Dieta functioneaza! Nu abandonati, eu am dat jos 8 kg in 3 luni, nu e mult dar nu am fost nici eu foarte cuminte si totusi se vede ceva.

    1
    2

  • oana pe 10 Sep 2012, 16:33
    sunt optimista

    astazi este porima zi de dieta.am mancat de dimineatra un ou fiert ,iaurt dietetic 0,1 la suta grasimi si am baut o cafea fara zahar si un ceai de soc neindulcit pentru a evita constipatia.pe la 12 am mancat o pulpa de pui fiarta si cu iaurt,pe la 4 iar un copanel cu iaurt.am baut si 3 l de apa toata ziua.akm o sa mai mananc pe la 6 si ceva.o sa revin sa va spun cum merge.eu sunt optimista.

    5
    0

  • oana pe 10 Sep 2012, 16:26
    raspundeti urgent va rog

    se pot consuma masline in faza de atac?

    8
    7

  • oana pe 10 Sep 2012, 16:18
    va rog sa raspundeti

    1.daca mancac lactate dietetice 0,1 grasimi este vreo problema? 2.por evita constipatia cu tarate de ovaz sau ceai de soc?

    3
    5

  • adina pe 8 Sep 2012, 21:00
    dieta dukan

    intradevar nu am crezut pana nu am cumparat cartea,e uimitoare tot ce stiam de fapt despre diete nu era adevaret am inceput cu putina teama dar rezultatele s-au vazut imediat o recomand cu caldura tuturor celor care nu au avut rezultate de mult e timpul sa o incerce merita ESTE UIMITOARE

    3
    1

  • marinela pe 29 Aug 2012, 16:19
    dieta si retete dukan

    vreau sa incep si eu si vreau sa stiu cat este de greu

    6
    1

  • alina pe 21 Aug 2012, 17:31
    dieta dukan

    am inceput de 2 zile si nu vad nici o imbunatatire sper sa reusesc sa slabesc 15 kg.

    3
    1

  • mirelatheodora pe 21 Aug 2012, 11:42
    dukan dieta

    buna fetelor!!!de maine incep dieta dukan,dar am o nelamurire,nu am voie decat 2 alimente pp pe zi?sau din toate alim permise pot manca de ex cate unul din fiecare la alegere?

    1
    1

  • alex pe 19 Aug 2012, 11:42
    2 KG in 2 zile

    Buna, tin dieta de 2 zile si am slabit deja 2 kg. fac miscare aprox 1 ora de mers pe jos si 1 ora cu bicicleta mergand usor. am unele problema seara cand imi este foame dar in rest este ok. sper sa slabesc 7 kg in cele 10 zile de atac. bafta tuturor

    6
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod