Slăbit rapid: Dr. Bilic îţi prezintă 12 sfaturi care te scapă de kilograme

Dacă vrei să fii sănătoasă şi să ai o siluetă de invidiat trebuie să respecţi câteva reguli alimentare de bază. Află de la medicul nutriţionist Mihaela Bilic, 12 de sfaturi care te ajută să faci alegeri alimentare sănătoase!

Dacă vrei să fii sănătoasă şi să ai o siluetă de invidiat trebuie să respecţi câteva reguli alimentare de bază. Află de la medicul nutriţionist Mihaela Bilic, 12 de sfaturi care te ajută să faci alegeri alimentare sănătoase!

 

Modul în care alegi alimentele pe care le consumi în fiecare zi nu trebuie să fie unul superficial, deoarece tocmai acestea îţi vor asigura energie şi sănătate pe termen lung. Alegerile alimentare la întâmplare sau consumul exagerat de produse procesate din comerţ sunt două dintre capcanele în care cad adesea foarte multe persoane. Riscul la care te expui făcând aceste alegeri greşite sunt îngrăşatul (pe termen scurt) şi predispoziţia organismului la diverse boli (diabet, boli de inimă, cancer) care pot să apară la o vârstă mai înaintată.

Ca să eviţi aceste riscuri trebuie doar să acorzi mai multă atenţie alimentelor pe care le consumi în fiecare zi şi să nu mănânci la întâmplare, în funcţie de ceea ce-ţi cade la îndemână atunci când îţi este foame.

De asemenea, respectând un program cât de cât regulat al orelor la care iei mesele principale şi eventualele gustări poţi să eviţi senzaţia intensă de foame, care favorizează consumul exagerat de alimente la o singură masă.

Prin urmare, dacă vrei să slăbeşti şi să fii sănătoasă este esenţial să respecţi orele de masă, să nu mănânci ce apuci, să nu pleci de acasă fără să iei un mic dejun consistent (vezi AICI recomandările medicului pentru mic dejun) şi să respecţi regulile alimentare propuse de medicul nutriţionist Mihaela Bilic în cartea sa "Sănătatea are gust"!


12 de sfaturi practice ca să slăbeşti rapid şi să fii sănătoasă

1. Consumă zilnic legume proaspete
Deoarece sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, apă, dr. Mihaela Bilic te sfătuieşte să le consumi în cantităţile dorite. În plus, având foarte puţine calorii, legumele nu îţi vor afecta silueta.

2.
Slabire rapida: Alege produsele din făină integrală

De fiecare dată când alegi pâine, paste sau alte produse făinoase asigură-te că optezi pentru cele din făină integrală. Dr. Bilic susţine că aceste produse (cum ar fi pâinea neagră în locul celei din făină albă rafinată) au un conţinut ridicat de fibre, vitamina E şi minerale.

3. Consumă săptămânal leguminoase
Este recomandat să consumi în fiecare săptămână leguminoase, cum ar fi lintea, năutul, mazărea, fasolea boabe, deoarece aceste sunt foarte bogate în proteine vegetale şi fitonutrienţi.

4. Slabire rapida:Bea multă apă

Dr. Bilic recomandă un consum ridicat de apă plată, chiar şi atunci când nu simţi că îţi este sete.

5. Limitează consumul de sare şi produse sărate
Nu este recomandat să exagerezi cu anumite produse care au în conţinutul lor foarte multă sare. Printre aceste produse se numără: mezelurile, afimăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate.

De asemenea, încearcă să înlocuieşti sarea cu diverse mirodenii în preparatele gătite.

6. Elimină zahărul şi înlocuieşte-l cu fructe
În locul deserturilor din comerţ pe care le iei ca gustare este de preferat să alegi fructele proaspete.

7. Slabire rapida: Limitează consumul alimentelor gata preparate din comerţ

Dr. Bilic avertizează cu privire la aceste produse care pot să conţină o cantitate exagerată de sare, zahăr sau grăsimi. Este de preferat să găteşti acasă, într-un mod cât mai simplu.

8. Consumă zilnic produse lactate slabe
Laptele proaspăt, iaurtul, brânza de vaci sunt câteva dintre opţiunile pe care le recomandă dr. Bilic ca fiind principala sursă de calciu.

9. Consumă în fiecare săptămână peşte gras
Somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine. Încearcă să consumi două porţii de peşte în fiecare săptămână.

10. Slabire rapida: Redu consumul de alcool

Băuturile alcoolice scad cu 30% capacitatea organismului de a arde grăsimile, favorizând astfel îngrăşarea.



11. Evită alimentele nesănătoase
Prăjelile, produsele de tip fast-food, deserturile din comerţ şi chipsurile sunt câteva dintre alimentele de care trebuie să te fereşti şi să le consumi foarte rar.

12. Ţine post o zi pe săptămână
Propune-ţi ca măcar o zi pe săptămână să nu consumi produse de origine animală (lactate, ouă, carne). În locul acestora poţi să alegi un meniu diversificat de legume, fructe şi cereale integrale.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 4 Aug 2012, 14:14
    Felicitari

    Sunt bune sfaturile date, ar trebui mai des sa apara pe posturile Tv sau sa apara articole cu alimente care le poti consuma pe zile.

    3
    0

  • Ioana BALAN pe 1 Aug 2012, 14:10
    Un mic sfat in ajutorul vostru al tuturor!

    Un mic sfat Domnisoarelor , Doamnelor , de ce nu Domnilor !!! Adaugati in meniul vostru minim 2 cesti/zi de "Fitness - Antioxidant - Coffee" . Este singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec armonios cu 16 plante(medicinale) si condimente naturale . Cel putin 6(sase) dintre acestea au capacitatea sa genereze un PROCES NATURAL si SANATOS de SLABIRE . Gustul si aroma sunt cele clasice si pregnante de cafea, avand in vedere faptul ca la baza ei stau cafeaua Arabica(80%) si Robusta. Este foarte usor "parfumata" de la Cardamon (al 3-lea cel mai scump condiment din lume dupa Sofran si Vanilie) , simtindu-se foarte usor si aroma de Scortisoara. Nu trebuie adaugat nici un fel de indulcitor, deoarece una dintre plantele din continut este Radacina de Lemn Dulce . Detalii complete despre brandul "FITNESS - COFFEE" referitoare la sortimente , ingrediente dar, mai ales beneficii pe www.fitnesscoffee.ro .

    1
    0

  • ileana pe 13 Iul 2012, 11:10
    slabit rapid Dr Bilic iti prezinta 12 sfaturi care te scapa de kg

    multumesc Doamnei dr Bilic pentru sfaturile bune pe care ni le da eu sint o adepta a mincatului sanatos si tin foarte mult cont de sfaturile dinsei nu pentru a slabii ca nu e nevoie ci pentru a -mi mentine sanatatea . Multumesc si mai astept sfaturile dinsei

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod