Sănătate. De ce îngraşă băuturile dietetice? 3 motive

Deşi au zero calorii, un studiu clinic american a descoperit o legătură strânsă între folosirea îndulcitorilor artificiali şi creşterea în greutate.
Băuturile light, adică cu îndulcitori artificiali în loc de zahăr, sunt băuturi pe care cei care ţin dietă aleg de multe ori să le bea. Asta în loc de varianta lor cu zahăr, de care sunt conştienţi că îi îngraşă.

O cană de Cola normală sau o cană cu alte băuturi acidulate cu gust de portocale sau lămâie conţine 9 linguriţe cu vârf de zahăr. În loc de aceste “tone” de zahăr, poţi bea o dată pe săptămână o Cola cu Zero calorii atunci când nu mai poţi după ceva dulce.

Uite însă mai jos câteva cercetări pe care merită să le cunoşti atunci când te gândeşti să bei ceva “dietetic”.
Citeşte ca să poţi evita capcanele care te aşteaptă!


De ce îngraşă băuturile dietetice?


Dacă optezi pentru varianta “light” a sucurilor de la raft în speranţa că nu te vei îngraşa, veştile cercetătorilor sunt proaste.

Deşi au zero calorii, un studiu clinic american, efectuat la scară largă a descoperit o legătură strânsă şi directă între folosirea îndulcitorilor artificiali şi creşterea în greutate. Mai precis, cei care beau cea mai mare cantitate de sucuri dietetice sunt şi cei mai graşi! Iar aceasta indiferent de ce îndulcitor artificial a fost folosit, aspartam, ciclamat sau altceva!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod