falafel

Este Falafel o mâncare sănătoasă sau ne mințim singuri?

Dacă iubești mâncarea cu iz de Orient Mijlociu sau pur și simplu îți place să experimentezi diferite arome și gusturi, sigur ai mâncat măcar o dată o pită umplută cu renumitele chifteluțe din năut, denumite exotic Falafel. Bineînțeles și cu puțin hummus alături, care să completeze deliciul culinar. Doar eu?

Pe scurt, cele mai importante informatii despre Falafel


Preparat culinar originar din Orientul Mijlociu, acest amestec de naut — sau, in unele zone, de fasole — cu ierburi si condimente, are o istorie pe marginea careia inca exista discutii ample in contradictoriu. Indienii considera ca este una dintre mancarurile lor traditionale, unii dintre turci spun, ce-i drept nu foarte vocal, ca ar face parte din bucataria lor, iar cei mai multi considera ca isi are originea in Egipt, tara de care scriitorul francez Flaubert a fost indragostit iremediabil.


Se pare ca, aici, l-au inventat crestinii catolici din dorinta de a gasi un inlocuitor sanatos si hranitor pentru lungile perioade de post, si mai ales pentru Postul Pastelui. Si, ce-i drept, in anumite privinte, profilul nutritional al chiftelutelor Falafel se ridica la standardele carnii rosii avand in vedere ca este, de asemenea, bogat in nutrienti precum fier, magneziu, folat si vitamina B.

Asadar, este Falafel o mancare sanatoasa care merita introdusa in meniul tau zilnic?


Preocuparea mea pentru mancare din perspectiva nu numai a gustului, ci si a aportului de sanatate pe care il poate aduce vietii noastre, a inceput recent, dupa o vizita de rutina la medicul de familie care, contrariat, mi-a marturisit una dintre dezamagirile lui, „Nimeni nu spune clar, mai ales in contextul pandemiei de coronavirus, cat de importanta este mancarea pentru sistemul nostru imunitar.” Aproximativ 80% din sistemul imunitar al omului sta in tubul sau digestiv, ceea ce este enorm, a punctat el in continuare, profund indignat.
De aici a inceput calatoria mea printre ingrediente si condimente, descoperind ca bucataria noastra poate fi o sursa imbatabila de energie si rezistenta a organismului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod