Dr. Oz: Top 10 cele mai eficiente sfaturi pentru a slăbi rapid

Optează la micul dejun pentru un terci de ovăz cu fructe! Descoperă alte recomandări utile oferite de celebrul specialist şi care te ajută să scapi de kilograme.
Kilogramele în plus îţi dau bătaie de cap? Ca să nu te complici cu tot felul de diete, Dr. Oz îţi recomandă să ţii cont de câteva sfaturi practice pentru a avea o alimentaţie sănătoasă care te va ajuta să slăbeşti şi să te menţii la greutatea ideală. Iată ce-ţi recomandă specialistul:

1. Planifică din timp mesele

Dacă planifici măcar cu o zi înainte ceea ce vei consuma la masă vei rezista mai uşor în faţa tentaţiilor culinare. De asemenea, vei avea alimentele sănătoase la îndemână şi nu vei fi nevoită să faci alegeri nesănătoase de ultim moment doar pentru a-ţi potoli foamea sau pofta.

2. Consumă terci de ovăz

Terciul din fulgi de ovăz ţine foarte bine de foame, este plin de fibre şi ajută la digestie.
În plus, este o soluţie perfectă pentru dimineţile răcoroase când simţi nevoia să consumi ceva cald la micul dejun.


3. Nu exclude din meniu grăsimile sănătoase

Avocado, peştele gras, nucile, seminţele de dovleac sau măslinele sunt câteva dintre grăsimile care nu îţi fac rău. Ele sunt esenţiale pentru sănătatea inimii şi a creierului. Aşadar, nu le exclude din alimentaţia ta!


4. Nu sări peste o masă din timpul zilei

Este important să mănânci de trei ori pe zi şi să ai 1-2 gustări sănătoase pentru a asigura organismului nutrienţii de care are nevoie. De asemenea, trebuie să înţelegi că prin înfometare sau ocolirea meselor principale nu vei reuşi să slăbeşti, deoarece corpului îi va fi tot mai dificil să ardă grăsimile, favorizând depunerea lor.



5. Consumă cu regularitate fulgi de ardei iute şi ceai verde

Aceste două ingrediente stimulează arderea grăsimilor şi sunt benefice pentru oricine. Presară fulgii în salata sau mâncărurile pe care le prepari, iar ceaiul verde consumă-l dimineaţa sau după-amiaza pentru a te bucura de efectul său revigorant.


6. Optează pentru gustările sănătoase

Câteva migdale sau alte nuci/seminţe crude, fructe proaspete sau un iaurt sunt câteva dintre opţiunile sănătoase pe care le poţi savura pentru a potoli poftele care apar între mesele principale.


7. Respectă orele de somn

Un program strict de somn te va ajuta să slăbeşti sau să te menţii la greutatea dorită.
Lipsa de somn afectează nivelul hormonilor care au grijă de calitatea somnului tău, determinând o creştere a riscului de a pofti la produse nesănătoase.


8. Înlocuieşte sosurile din comerţ cu variante sănătoase

În loc de maioneză şi alte dressinguri cumpărate din magazin, optează pentru hummus (pastă de năut), tahina (pastă de susan), ulei de măsline pe care le poţi amesteca cu zeamă de lămâie/oţet de mere şi alte ondimente.


9. Renunţă la sucurile carbogazoase

Nu te ajută cu nimic o doză de băutură carbogazoasă oricât de dietetică ar fi ea. Din contră, variantele dietetice conţin îndulcitori artificiali, cum ar fi aspartamul care a fost asociat cu creşterea în greutate.



10. Consumă cu regularitate supe şi ciorbe simple

Ciobele simple de legume sau supele aduc un plus de saţietate şi te împiedică să mănânci mult la felul doi. Astfel, nu ezita să le consumi la prânz sau seara pentru a beneficia de efectele lor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popa Liviu Dorel pe 23 Oct 2013, 09:56
    Cele mai eficiente sfaturi ptr. a slabi eficient !

    Inainte de micul dejun 2-3 mere , cu 20 min inainte ! cate un grapefruit ROSU neaparat inainte de fiecare masa ! La micul dejun tarate de grau cu un pahar mare de iaurt 350-400 ml ! 4 SETURI de CRUNCH -direct si inversat la INVIORARE de diminata inainte de micul dejun !Garantat scap in 2-3 luni de 15 20 kg ! Daca te tin curelele ! Eu am slabit asa si 1,5 -2 kg pe zi ! A sa nu uit : Vineri POST :pana la apusul soarelui numai apa !Din mai pana in IULIE am aruncat de la 119 kg am regresat la 90,4 kg !Acu incerc sa repet figura ! pana la CRACIUN ! sa revin la 95 kg !

    0
    1

  • sss pe 23 Oct 2013, 09:22
    in plus

    sport sau macar miscare 45 de minute pe zi terciul de ovaz e mai bine fara fructe

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod