Dr. Oz: Noua dietă Pegan. Ce înseamnă şi cum se ţine?

Ce presupune dieta Pegan?


Iată care sunt principalele reguli pentru a urma această dietă:

1. Nu ai voie să consumi deloc zahăr rafinat, alimente procesate, produse lactate, gluten, cantităţi mari de carne şi nici uleiuri vegetale.

2. Consumă carnea ca şi condiment!
Alege carnea din surse sigure şi foloseşte-o precum ai folosi un condiment. Ea aduce beneficii pentru organism, însă şi cantităţi mari de grăsimi saturate şi colesterol. De aceea este de preferat să o consumi în cantităţi mici şi nu neapărat zilnic.
Optează în special pentru carne de pasăre şi peşte.

3. Nu consuma mai mult de o jumătate de cană de leguminoase pe zi
Constituie o sursă bună de proteine, fibre, minerale şi vitamine, însă ele balonează şi favorizează apariţia problemelor digestive. Prin urmare este de preferat să nu exagerezi cu consumul lor şi să te limitezi la o jumătate de cană pe zi.

4. Nu consuma mai mult de o jumătate de cană de cereale integrale pe zi. Optează în special pentru cele fără gluten, cum ar fi orezul sălbatic, quinoa, mei şi hrişcă
Cerealele sunt interzise în dieta Paleo, însă atunci când le consumi pe cele integrale aduc numeroase beneficii pentru sănătate.
Este important să le alegi pe cele fără gluten cum ar fi quinoa, hrişcă, mei, orez sălbatic, ovăz şi să nu depăşeşti o jumătate de cană pe zi.

5. Consumă zilnic 1-2 ouă fierte, în special la micul dejun.
Au un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase şi proteine care sunt esenţiale petru întregul organism. Dieta Pegan recomandă consumul ouălor în fiecare zi la micul dejun.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod