Dr. Oz: Cele 4 alimente care dau dependenţă şi e greu să scapi de ele


Foto: Dr. Oz

3. Carnea


Acelaşi efect s-a constatat şi în cazul marilor consumatori de carne. Un grup de cercetători britanici au folosit aceeaşi metodă precum experţii care au studiat efectul ciocolatei. Au ales un grup de persoane, iar după ce au fost trataţi cu un medicament administrat în general în urma consumului de droguri se pare că pofta de a consuma carne dispare, susţin specialiştii.


4. Brânza


Majoritatea persoanelor sunt dependente de brânză şi nu de puţine ori le este foarte greu să reziste în faţa sortimentelor variate de brânză care există pe piaţă. De aceea, riscul de a consuma brânză în cantităţi exagerate este unul foarte ridicat, avertizează Dr.
Oz.

Proteina din lapte şi brânză se numeşte caseină, iar aceasta se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine. De aceea, brânza şi laptele generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale care sunt afectate în urma consumului de droguri.

Astfel, cercetătorii americani au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului generos de brânză.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod