Dr. Oz: Cele 4 alimente care dau dependenţă şi e greu să scapi de ele

Te-ai întrebat de ce nu poţi rezista tentaţiei de a mânca ciocolată sau de ce ţi se face exagerat de poftă de orice produs care conţine brânză?
Unele produse au într-adevăr capacitatea de a determina o puternică dependenţă, iar celebrul Dr. Oz ne explică din ce motive ne este atât de greu să rezistăm în faţa dulciurilor, a cărnii sau a diverselor brânzeturi care există pe piaţă. Anumite substanţe din conţinutul acestor alimente au un efect extraordinar de puternic asupra creierului şi te vor face mereu să te întorci la ele pentru a le consuma.


Iată care sunt cele patru alimente care sunt recunoscute ca având un efect adictiv foarte puternic asupra noastră:



1. Zahărul şi, în special, atunci când este combinat cu grăsimi


Atunci când zahărul îţi atinge limba se declanşează în creier eliberarea unor substanţe care conferă o stare de bine, lucru pe care îl simţi de obicei după un antrenament intens. Tocmai din acest motiv, aceste substanţe te vor determina să nu renunţi la alimentul consumat şi să pofteşti tot mai mult la el, avertizează Dr.
Oz.

Dependenţa va fi cu atât mai periculoasă cu cât zahărul se află în combinaţie cu grăsimile, susţine Dr. Oz. Astfel că, un fursec, un croissant, o bucată de prăjitură/tort sau orice alte desert va genera o dependenţă garantată şi nu trebuie să te surprindă absolut deloc faptul că eşti obsedată de dulciuri şi ai nevoie de ele zilnic. Combinaţia de zahăr plus grăsimi este una mult mai periculoasă şi este recomandat să te fereşti pe cât posibil de ea, susţine specialistul.



2. Ciocolata


Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan arată că ciocolata acţionează asupra creierului precum heroina. Ei au făcut un experiment utilizând medicamentul naloxon care se administrează în urma unei supradoze de heroină. Ei au administrat acest medicament intravenos unui grup de persoane dependente de ciocolată şi le-au adus apoi o tavă plină cu ciocolată. Niciunul dintre participanţii la studiu nu au simţit nevoia de a consuma ciocolata, aceştia pierzându-şi brusc pofta de ciocolată pe care o aveau de regulă.
Tocmai acest lucru denotă faptul că ciocolata are un efect extraordinar de puternic asupra creierului şi cauzează o dependenţă foarte mare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod