Dietă. Paşii corecţi pe care trebuie să-i respecţi înainte de un detox

Pregătirea corpului are un rol esenţial, deoarece nu trebuie să treci brusc de la un stil de viaţă bazat pe carbohidraţi, zaharuri şi proteină animală la detoxifiere.
Organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, prin ficat, rinichi, piele, plămâni, sistemul digestiv şi sistemul limfatic. Dar atunci când exagerăm cu consumul de produse procesate, alcool, băuturi carbogazoase, medicamente, produse de îngrijire şi de curăţenie pline de chimicale, un ajutor extern este indicat şi binevenit. Aşa cum uneori avem nevoie de o vacanţă, la fel şi organismul nostru are nevoie de o pauză şi este binevenită o cură de detoxifiere.

Mai importantă decât detoxifierea în sine este perioada pregătitoare, şi anume, cea de pre-detox.
Nu este bine ca organismul să treacă brusc de la un stil de viaţă bazat pe carbohidraţi simpli, zaharuri şi proteină animală la detoxifiere, avertizează Alina Trifu, consilier în nutriţie şi fondator iHealth, explicând care sunt etapele necesare în această perioadă.


1. Exclude carbohidraţii simpli din alimentaţie şi include mai multe fibre!

Asta înseamnă că trebuie să renunţi treptat la pâine, covrigei, paste din făină albă, produse de patiserie. De regulă, trebuie să eviţi orice produs care conţine făină albă.


O soluţie care se regăseşte şi la noi ar fi pastele şi făina fără carbohidraţi. Potrivit site-ului nosugarshop.ro, acestea au la bază făina de konjac care are un conţinut ridicat de fibre cu cea mai mare capacitate de absorbţie a lichidului dintre toate fibrele alimentare. Atât pastele din făină de konjac cât şi făina din mixul de fibre NoCarb ajută la scăderea colesterolului şi la reglarea nivelului glicemiei, în cadrul unei diete sănătoase. Nu conţin gluten, lucru care le face ideale pentru persoanele care au intoleranţă.
Pot fi consumate în siguranţă de către diabetici, pentru că având un conţinut mic de carbohidraţi, nu există nici un risc de fluctuaţii ale glicemiei. Deoarece se comportă ca o făină de grâu şi preparetele ies la fel de pufoase şi gustoase, toate acestea o recomandă că pe un ingredient cu o importanţă deosebită în alimentaţia zilnică a oricărei persoane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod