Chiar există alimente care promovează un abdomen plat? Nutriționiștii au 15 recomandări

Dacă îți dorești să slăbești și să ai un abdomen plat, trebuie să știi ce și cât să mănânci. Trei nutriționiști îți recomandă cele mai eficiente alimente pentru acest obiectiv.
Daca incerci sa slabesti, trebuie sa incluzi in dieta acele alimente cu un continut ridicat de antioxidanti si micronutrienti care intaresc sanatatea si care te pot ajuta sa te simti satula pastrandu-ti deficitul caloric de care ai nevoie pentru a slabi.

Daca de cele mai multe ori mananci sanatos si nu ai un abdomen perfect plat, cei trei experti consultati de Marie Claire spun ca nu ar trebui sa-ti faci griji atata timp cat ai o greutate normala.

Totusi, daca iti doresti sa faci cateva schimbari sanatoase in stilul de viata si crezi ca slabitul iti va intari sanatatea fizica si mentala, e important sa stii ca nu exista o reteta universala pentru a slabi si ca exista factori pe care nu-i putem controla, precum mostenirea genetica, hormonii si metabolismul, dar si lucruri pe care le putem organiza, precum activitatea fizica si alimentatia.

Pot alimentele pe care le consumi sa afecteze nivelul de grasime de pe abdomen? „Unele alimente sunt mai dense din punct de vedere nutritional si mai bune pentru sanatate decat celelalte, insa n-as spune ca exista alimente care te ajuta sa ai un abdomen plat”, precizeaza nutritionista Lauren Windas.

„Totusi, pentru a ajunge la un abdomen plat si la compozitia corpului pe care o doresti, atentia ta trebuie sa se concentreze pe un deficit caloric sanatos si pe o dieta echilibrata nutritional, precum si pe antrenamente de forta, alergare si pe miscare regulata”, adauga ea.

Iata care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi pentru un abdomen cat mai tonifiat:


Verdeturile


Lauren Windas recomanda varza kale, spanacul si mangoldul (chard): „Au putine calorii si sunt pline de nutrienti de calitate; multe vitamine si minerale care ajuta sistemul imunitar si sanatatea in general”, explica ea.

Nutritionista Lorna Driver-Davies este de acord si adauga ca verdeturile sunt benefice si pentru intestine. Preferatele ei sunt broccoli, fasolea verde si spanacul.

Ouale


Windas recomanda sa introduci si proteinele in planul de slabit pentru ca acestea asigura senzatia de satietate pe o perioada lunga: „Ouale sunt bogate in proteine si foarte convenabile ca pret”, explica ea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod