Ce mancam vara aceasta?

Dupa cum probabil stii deja, anotimpul calduros iti poate pune destule capcane in ceea ce priveste mentinerea siluetei. Unele produse alimentare, altminteri tentante, se dovedesc...

Dupa cum probabil stii deja, anotimpul calduros iti poate pune destule capcane in ceea ce priveste mentinerea siluetei. Unele produse alimentare, altminteri tentante, se dovedesc in unele cazuri un adevarat (si nedorit) catalizator al kilogramelor suplimentare. Se impune, deci, sa fii foarte prudenta.

Dar acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa te privezi de elementele nutritive esentiale de care are nevoie organismul tau. Este perfect posibil sa asimilezi vitaminele si mineralele de care ai nevoie, pastrand in acelasi timp gustul savuros al diferitelor alimente.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale produselor despre care vorbim este ca, pe langa faptul ca nu au calorii, se digera usor, iti confera multa energie si prepararea lor nu te obliga sa stai prea mult in bucatarie. Ti-ai dat seama ca este vorba, in majoritate, despre alimente proaspete, in special despre fructele si legumele de sezon.

Chiar asa! La iarna, ai tot timpul sa mananci banane si portocale.

Ce-ar fi ca acum sa profiti din plin de ceea ce este mai greu de gasit in restul anului: capsuni, zmeura, cirese, pepene verde si galben, caise, piersici, rosii, cat mai multe verdeturi, castraveti, vinete si asa mai departe. Un extra bonus ar fi ca, de data aceasta, nu mai este necesar sa-ti controlezi portiile... Sa vedem, in continuare, care sunt cele mai indicate alimente pe parcursul verii.

Supele reci

Stii foarte bine ca hidratarea este deosebit de importanta si poti contribui la realizarea acestui obiectiv consumand zilnic supe reci - de exemplu, de rosii sau de castraveti cu marar. Sunt foarte racoritoare, nu contin decat foarte putine calorii si reprezinta modul ideal de a-ti incepe masa de pranz, de exemplu. Unde mai pui ca sunt si foarte satioase, asa incat ai toate sansele sa mananci mai putin decat de obicei.

Pepenele

N-ai avut niciodata senzatia ca fructul acesta reprezinta, pur si simplu, o binecuvantare? Poate numai daca nu ai incercat sa mananci o felie de pepene de la frigider, intr-o zi caniculara... Jumatate din acest fruct consta in apa, asa incat, prin consumul lui, realizezi un echilibru perfect intre aportul de apa in organism si nevoia fireasca de a manca ceva dulce.

Legume...pe gratar!

Numai cand te gandesti, si indata simti aroma in nari, iar pofta vine instantaneu. Nu spun sa faci in fiecare zi asta (mai ales ca, atunci cand este foarte cald afara, gratarul mai lipseste), dar ai putea de exemplu, intr-o seara, sa-ti faci ceva rezerve pe care sa le tii apoi in frigider.

Poti alege intre rosii, ardei gras, gogosari, morcovi, rondele de ceapa sau chiar usturoi. Le poti folosi pentru prepararea diferitelor tipuri de salate pe baza de branza (feta) sau chiar ca garnituri pentru o friptura, de exemplu. Sunt mult mai indicate decat "clasicii" cartofi.

Liber la salate!

Nu cred ca exista vreo mancare mai usor de preparat si se poate constitui intr-un adevarat regal gastronomic si, in acelasi timp, un recital de imaginatie. Ai grija insa la ce dressing-uri alegi - evita-le pe cele pe baza de maioneza, fie ea si degresata - foloseste branza feta, soia, nuci prajite si macinate (stii ce savoare deosebita dau unei salate?), cubulete de lamaie verde proaspata, bucatele de ananas din compot...

Cum spuneam, pana la urma nu este decat o problema de imaginatie si, nu in ultimul rand, de cheful pe care-l ai sa te rasfeti. Daca vrei sa pui si carne sau peste in salata, considera-le ca fiind un mic "accesoriu", alaturi de celelalte ingrediente despre care ti-am spus. Nu le folosi, deci, in cantitati mari.

Limonade si sucuri naturale

Cel mai bine este sa le pregatesti tu insati. Chiar daca alegi sa le indulcesti cu zahar, tot sunt mai putin periculoase decat cele pe care le-ai gasi in comert. De altfel, bauturile naturale pe baza de lamai, portocale (inclusiv rosii) sau grepfrut nu dauneaza siluetei.

Iata si cateva sugestii pentru desert. Sunt usor de preparat, sanatoase si nu contin (prea multe) calorii:

  • Banane taiate pe lung si coapte pe gratar, servite cu inghetata (degresata);
  • Rondele de ananas, de asemenea coapte pe gratar si stropite cu rom;
  • Cirese negre tinute la congelator o ora si servite cu frisca degresata;
  • Pentru un rasfat ceva mai bogat din punct de vedere caloric, dar cu siguranta delicios, poti incerca fructe cu ciocolata topita.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • secretul chinezesc de slabit pe 6 Aug 2009, 02:35
    fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • dana pe 26 Aug 2008, 14:10
    ce mancam vara ?

    O SA TIN CONT DE SFATURILE DATE ,SUNT PE GUSTUL MEU. AM NOTAT CE MA INTERESAT. VA MULTUMESC

    0
    0

  • anonim pe 9 Iul 2008, 23:44
    nimic

    ei....shtitzi kum ...oleak di Snikers, eskimo shi un pahar di shi da Dumnedzeu :D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod